Κραυγές αγωνίας στα social media για Θεσσαλία: «Εγκλωβισμένοι ηλικιωμένοι, βρέφη και νεφροπαθείς, κάντε κάτι»

Κραυγές αγωνίας στα social media Κραυγές αγωνίας στα social media

Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους χωριών και οικισμών σε Βολο, Τρίκαλα και Καρδίτσα από όταν ξεκίνησε η φονική κακοκαιρία Daniel, με τα σπίτια και τις περιουσίες τους να χάνονται κάτω από τα ορμητικά νερά.

Πέρα από όσους έχουν διασωθεί, είτε από αέρος με τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και του Στρατού, είτε με σκάφη του Λιμενικού από διάφορες παραλίες του Πηλίου, υπάρχουν πολλοί που έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, αφού δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να βρουν τρόπο διαφυγής.

Το μεγάλο πρόβλημα για όλους, με δεδομένο πως οι είσοδοι προς τα χωριά τους έχουν αποκλειστεί, είναι πως τα αποθέματά τους σε τρόφιμα και πόσιμο νερό λιγοστεύουν και δεν έχει καταστεί δυνατό να ανεφοδιαστούν.

Επιπλέον, πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς είναι ηλικιωμένοι και άνθρωποι να με σοβαρά προβλήματα υγείας που χρειάζονται άμεση περίθαλψη και φάρμακα.

Δραματικές εκκλήσεις εγκλωβισμένων σε χωριά της Θεσσαλίας

Πολύ σημαντική βοήθεια αποτελούν οι εκατοντάδες εθελοντές που με δικές τους βάρκες και οχήματα απεγκλωβίζουν τον κόσμο.

Τα social media έχουν γεμίσει από εκκλήσεις ανθρώπων που ζητούν βοήθεια για τους δικούς του ανθρώπους ή για αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στις αναρτήσεις γίνεται λόγος για ηλικιωμένους και μωρά που χρειάζονται βοήθεια, ενώ σε άλλες αναρτήσεις γίνεται λόγο για νεφροπαθείς και εγκλωβισμένους σε ταράτσες.

Σε άλλη ανάρτηση γίνεται λόγος για βρέφος 20 ημερών, το οποίο δεν έχει γάλα και πρέπει να μεταφερθεί άμεσα.

Θλιβερές καταστάσεις στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.

#ΘΕΣΣΑΛΙΑ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ #ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ #ΒΡΕΦΗ #ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.