Καταγγελία φοιτητή σε Dnews: Έκανε την αναμνηστική δόση σε Αυστρία και όμως δεν μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό

Καταγγελία φοιτητή σε Dnews: Καταγγελία φοιτητή σε Dnews:

Σοβαρά προβλήματα στην επίλυση πρακτικών  ζητημάτων που ταλαιπωρούν τους πολίτες εμφανίζει το «επιτελικό κράτος» επειδή προφανώς η άοκνη ενασχόληση των υπουργών και των αρμοδίων με τη «μεγάλη εικόνα» και τις «μακρόπνοες πολιτικές», τους στερεί την επαφή με την πραγματικότητα. 

Εν προκειμένω, σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία της  κ. Παρασκευής Σ.  μητέρας φοιτητή (σσ. τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας της στη διάθεση του site), ο γιος της έκανε την επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του Covid  19 στην Αυστρία όπου είχε μεταβεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus, ωστόσο δεν μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό εμβολιασμού στην  Ελλάδα όπου αρχικώς είχε εμβολιαστεί τον Αύγουστο.  Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, αυτό συνέβη διότι στο πεδίο «αναγνώριση εμβολιασμού» δεν χωρούν και τα δύο ονόματα. 

Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το εμβόλιο το είχε κάνει στην Ελλάδα τον Αύγουστο και την επαναληπτική στην Αυστρία. Πέρασε στο ΚΕΠ τον εμβολιασμό του και τώρα δεν μπορεί να εκδώσει ούτε το αρχικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ούτε βέβαια το καινούριο επειδή έχει 2 ονόματα και δεν χωρούν στο taxis. Στην αστυνομική ταυτότητα είναι ολόκληρα, με την οποία αστυνομική ταυτότητα έκανε εγγραφή στο taxis.

Η εφαρμογή «αναγνώριση εμβολιασμού» δεν μπορεί να διασταυρώσει τα στοιχεία της ταυτότητας με τα στοιχεία του taxis».

Το αποτέλεσμα βέβαια είναι ότι «του αρνηθηκαν την είσοδο στον χώρο σίτισης της εστίας του πανεπιστημιου. Σε λίγες μέρες αρχίζουν τα μαθήματα και ούτε εκεί θα έχει πρόσβαση». 

Η κ. Παρασκευή  Σ.  λέει για τον «γολγοθά» της: «Πάνω από 2 εβδομαδες προσπαθώ να καταφέρω να ξεκαθαρίσω την κατάσταση και κανένας δεν μπορεί να με βοηθήσει. Έχω επικοινωνήσει με την Ελληνική Αστυνομία, όπου μου απάντησαν οτι το πρόβλημα είναι το όνομα, με την εφορία, που μου είπαν να επικοινωνήσω με τον λογιστή μου, να βρει τα τηλεφωνα για τα κεντρικά της εφορίας, με τα κεντρικά της εφορίας, που μου είπαν να πάρω στο  οικεία  Δ.Ο.Υ.  για να επικοινωνήσουν υπηρεσιακά. Τελικά κανένας δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.