Πάτρα: Το πρώτο εδώλιο στην Ελλάδα για τη θανάτωση ζώου συντροφιάς

Πάτρα: Το πρώτο εδώλιο στην Πάτρα: Το πρώτο εδώλιο στην

Η πρώτη παραπομπή κατηγορουμένου για το κακούργημα της θανάτωσης ζώου συντροφιάς σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, πρόκειται να γίνει στην Πάτρα, κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4830/2021.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας στην Αχαΐα και δικηγόρο της Πάτρας Ελενα Αρβανίτη, κατηγορούμενη είναι μια γυναίκα ιδιοκτήτρια κουταβιού, η οποία τον Αύγουστο του 2021 το εξέθεσε σε συνθήκες καύσωνα χωρίς προστασία, χωρίς νερό και φαγητό με αποτέλεσμα να καταλήξει από θερμοπληξία, όπως γράφει σε σχετικό δημοσίευμά της η ενημερωτική ιστοσελίδα Pelop.

Η γυναίκα παραπέμπεται με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών και αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών. Διατηρούνται εν ισχύ και οι περιοριστικοί όροι που της είχαν επιβληθεί κατά το στάδιο της Ανάκρισης, δηλαδή η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση ύψους 500 ευρώ.

«Εύχομαι να τύχει της πρέπουσας ποινικής μεταχείρισης ώστε οι μελλοντικοί επίδοξοι δολοφόνοι να αναχαιτιστούν» τόνισε η κυρία Αρβανίτη, η οποία θα παρίσταται στην δίκη, ως πολιτική ενάγουσα εκ μέρους της φιλοζωϊκής ομοσπονδίας.

Το εγκατέλειψε δεμένο

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πέρυσι τον Αύγουστο, όταν οι αστυνομικοί του 3ου Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, είχαν προβεί στην σύλληψη μιας γυναίκας Ρομά, η οποία είχε εγκαταλείψει το κουτάβι της, δεμένο μέσα σε ένα βαρέλι σε χώρο ιδιοκτησίας της, στα Ζαρουχλέικα.

Η ιδιοκτήτρια φέρεται να ισχυρίστηκε πως το ζώο ήταν αδέσποτο.

Η σορός του ζώου μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο της Πάτρας όπου έγινε νεκροψία – νεκροτομή και σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος είχε επέλθει λόγω της πολυήμερης έκθεσης του σε συνθήκες καύσωνα.

Τον περασμένο Ιούλιο είχε γίνει στην Πάτρα και η πρώτη πανελλαδικά προφυλάκιση κατηγορουμένου για θανάτωση μιας γάτας. Και σε αυτή την περίπτωση, ένας ρομά είχε συλληφθεί και προφυλακίστηκε γιατί έσφαξε και περίφερε μια νεκρή γάτα στην Ακτή Δυμαίων.

Ο κατηγορούμενος είναι ακόμα και σήμερα προφυλακισμένος, ενώ παραπέμπεται και αυτός για κακούργημα ενώπιον του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου, με παρόμοιο Βούλευμα.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.