Τρεις τραυματίες από τη φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο, τίποτα δεν άφησε… όρθιο η πυρκαγιά (βίντεο, εικόνες)

Τρεις τραυματίες από τη Τρεις τραυματίες από τη

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε βυτιοφόρο και σε βιομηχανική ζώνη στον Ασπρόπυργο, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας νοσηλεύεται στο Θριάσιο, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η ευρύτερη περιοχή. Μεγάλες οι καταστροφές. 

Τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε - και συνοδεύτηκε από εκρήξεις - το μεσημέρι της Παρασκευής (18/06) σε βυτιοφόρο με προπάνιο στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο μερικές ώρες αργότερα, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής. Μεγάλες οι καταστροφές, δεν άφησε... όρθιο τίποτα η φωτιά.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα και με την ΕΡΤ, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τους τραυματίες, εκτός του ότι ο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται στο Θριάσιο. Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε επί της οδού Παναγίας Φανερωμένης και επεκτάθηκε σε βιομηχανική εγκατάσταση, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η ευρύτερη περιοχή.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς, ενώ στο σημείο πήγε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στάλθηκε, μάλιστα, στους πολίτες μήνυμα από το 112. Το μήνυμα λέει στους πολίτες: «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, κίνδυνος έκρηξης».

fwtia pirkagia vitioforo viomixaniki zwni aspropirgos eurokinissi 1

Στην περιοχή έσπευσε και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

chardalias fwtia pirkagia vitioforo viomixaniki zwni aspropirgos eurokinissi

Τη δική του μαρτυρία δίνει κάτοικος της περιοχής, όπως αναφέρει «υπάρχει μεγάλη φωτιά δίπλα από εταιρία στην θέση Φακά από την πάνω πλευρά των διυλιστηρίων. Ζούμε τρομακτικές στιγμές διότι από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν ταρακουνήθηκαν τα σπίτια μας σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων».

Ο Αλέξανδρος Τσοκάνης, δήλωσε ότι «τα έχουμε χαμένα ακούμε συνεχώς τι σειρήνες. Η φωτιά πρέπει να ξεκίνησε μάλλον δίπλα από εταιρία με χημικά, η αστυνομία δεν μας άφησε να πλησιάσουμε. Εκεί υπάρχουν δεξαμενές με προπάνια και τα σχετικά. Πρέπει να πήραν φωτιά και τα φωτοβολταϊκά αλλά αυτές οι εκρήξεις ήταν μικρές. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από την εταιρία επεκτάθηκε προς τα εκεί. Άκουσα να μιλάνε σίγουρα για τραυματίες ίσως και θύματα».

fwtia pirkagia vitioforo viomixaniki zwni aspropirgos eurokinissi 2

Συγκλονιστική μαρτυρία για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο: «Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που νομίζαμε ότι γίνεται σεισμός».

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία κατοίκου σχετικά με τη μεγάλη έκρηξη σε βυτιοφόρο στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. «Η έκρηξη ήταν τεράστια. Γίνονται ακόμη εκρήξεις. Το ακούσαμε και νομίζαμε ότι γίνεται σεισμός. Ταρακουνηθήκαμε», μας είπε ο Ηλίας Μαρυομάτης, κάτοικος της περιοχής.

«Ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο καπνού έχει καλύψει τα πάντα. Τα νεόκτιστα πίσω από τα διυλιστήρια έχουν εκκενωθεί. Αισθάνθηκα το κούνημα. Νόμιζα ότι έγινε κάτι σοβαρό. Βγήκα έξω και είδα τη μεγάλη φωτιά. Μακάρι να σβήσει άμεσα», συνέχισε ο ίδιος κάτοικος.

Ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, δήλωσε «Τι να σας πω ούτε και εμείς γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Τρέχουμε είμαστε σε κατάσταση alert αυτή την ώρα ειδοποιούμε τον κόσμο της περιοχής να προσέχει».

 

{https://www.instagram.com/p/CQQVkDvlh1k/?utm_source=ig_web_copy_link}

{https://youtu.be/lcHwOhOgE2w}

{https://youtu.be/x9VfHVZM1mQ}

{https://youtu.be/RTYfVuDWb5Q}

viber image 2021 06 18 12 06 07

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.