Κακοκαιρία Daniel: Στη Ζαγορά Πηλίου «έριξε» 103 χιλιοστά βροχής, πάνω από 3.600 κεραυνοί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας

Κακοκαιρία Daniel: Στη Ζαγορά Κακοκαιρία Daniel: Στη Ζαγορά

Η κακοκαιρία Daniel από το πρωί της Δευτέρας (04/09) «βρίσκεται» στη χώρα μας με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, με 103 χιλιοστά βροχής στη Ζαγορά Πηλίου. Πάνω από 3.600 κεραυνοί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι βροχές και καταιγίδες που έφερε η κακοκαιρία Daniel έως το απόγευμα έχουν επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών, του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να έχει καταγράψει περισσότερους από 3.600 κεραυνούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 18:30 καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 103 χιλιοστά. Η περιοχή της Ζαγοράς και την Μαγνησίας περιλαμβάνεται σε αυτές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής:

vroxoptoseis

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, δημιούργησε την υπηρεσία “METEONOW”. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα της συνεχούς παρακολούθησης των φαινομένων στη χώρα, απεικονίζοντας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τις περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης.

Στους ίδιους χάρτες, οι οποίοι ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση. Στο βίντεο παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση κατά το διάστημα 04/09/2022, 00:10 – 04/09/2022 17:40.

Ήχησαν τα πρώτα 112, «περιορίστε τις μετακινήσεις»

Ξεκίνησαν να ηχούν τα πρώτα μηνύματα από το 112 εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel».

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες Εύβοια και Φθιώτιδα προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους από τις βραδινές ώρες σήμερα και για το επόμενο 24ώρο και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας από το 112 στους κατοίκους της περιοχής της Λάρισας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Το προειδοποιητικό μήνυμα αναφέρει τα εξής:

«Επείγουσα ειδοποίηση

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- κεραυνοί-χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες σήμερα και για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

{https://twitter.com/112Greece/status/1698716335138558006}

#ΚΑΙΡΟΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΖΑΓΟΡΑ #ΠΗΛΙΟ #ΜΑΓΝΗΣΙΑ #ΚΕΡΑΥΝΟΙ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.