Σαρώνει η κακοκαιρία Petar: Ήχησαν 112 σε Κέρκυρα και Θεσπρωτία - LIVE η πορεία της

Σαρώνει η κακοκαιρία Petar: Σαρώνει η κακοκαιρία Petar:

Με σφοδρότητα, βροχές, κεραυνούς και καταιγίδες πλήττει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας η κακοκαιρία Petar. Η Κέρκυρα και η Θεσπρωτία στο στόχαστρο.

Στο μάτι της κακοκαιρίας Petar βρίσκεται αυτή την ώρα η Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο, με τις έντονες βροχοπτώσεις να έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη στην Κέρκυρα αλλά και τη Θεσπρωτία.

Ήδη εστάλη μήνυμα 112 εστάλη σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας (Ιόνιο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία), Σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική, το μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ήχησε στις περιοχές Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Πρέβεζα, Μεγανήσι, Παξούς, Πάτρα, κ.α.

{https://twitter.com/112Greece/status/1687740764107808768?s=20}

Σύμφωνα με το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, από τις επόμενες ώρες έως και αργά το βράδυ, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι. Με το συγκεκριμένο μήνυμα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους, κατά την διάρκεια των φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας - Παξών) και την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά, και από αργά το απόγευμα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και τη βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις. Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

α. Άμεσα η περιοχή Κέρκυρας-Παξών.
β. Από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου (κυρίως Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Ιθάκη), η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία.
γ. Από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία.
δ. Από το βράδυ η κεντρική Μακεδονία.
Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

{https://twitter.com/GSCP_GR/status/1687761484204421120?s=20}

Σε συναγερμό βρίσκονται η Πυροσβεστική, η πολιτική προστασία και οι δήμοι για την εξέλιξη του φαινομένου. Σύμφωνα με τις προγνώσεις, θα επηρεαστούν η Δυτική Αιτωλοακαρνανία και βορειοδυτική Αχαΐα και παρακείμενες περιοχές.

Ιδιαίτερη προσοχή δείχνουν οι Αρχές σε δύο φεστιβάλ που είναι προγραμματισμένο να γίνουν στη βορειο-δυτική Ελλάδα και αναμένεται να συγκεντρωθεί πολύς κόσμος.

Ειδικότερα, στο Νεστόριο Καστοριάς για το 43ο River Party Nestorio -Reboot 2023 αναμένεται να μαζευτεί 20.000 κόσμος δίπλα στο ποτάμι, ενώ και το Φεστιβάλ ΒΟΒΟΥΣΑΣ στη Βάλια Κάλντα, κοντά στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων αναμένεται να συρρεύσουν επίσης χιλιάδες κόσμου.

Πηγή:

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.