Δολοφονία Άλκη: Αλλαγή έδρας στη δίκη θα ζητήσει ο Κούγιας, φόβοι για επηρεασμό ενόρκων

Δολοφονία Άλκη: Αλλαγή Δολοφονία Άλκη: Αλλαγή

Ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε σήμερα πως θα ζητήσει την αλλαγή της έδρας του δικαστηρίου για τη δολονία του Άλκη Καμπανού, φοβούμενος την τρομοκράτηση των ενόρκων

Ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε τη Δευτέρα την πρόθεση της οικογένειας του Άλκη να ζητήσει την αλλαγή της έδρας του επικείμενου δικαστηρίου, υπενθυμίζοντας πως κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στη δίκη για την υπόθεση της Τοπαλούδη. 

«Η Δικαιοσύνη κάνει πολύ καλά το καθήκον της στη Θεσσαλονίκη αλλά είναι σε αυτά τα δικαστήρια τρεις τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι. Οι ένορκοι όμως τρομοκρατούνται σε τέτοιες υποθέσεις γι’ αυτο το λόγο δεν έχω εγώ στα χέρια μου τις αθωωτικές αποφάσεις των προηγουμένων υποθέσεων. Η Δικαιοσύνη τους πήρε και τους έβαλε φυλακή, έρχονται οι ένορκοι και τους αθωώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο Αλέξης Κούγιας επισήμανε πως αυτός είναι ο λόγος «για τον οποίο συνεννοηθήκαμε με την οικογένεια του αειμνήστου Αλκιβιάδη να επισκεφτούμε την πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να ζητήσουμε αλλαγή της κατά τόπου αρμοδιότητας του δικαστηρίου κι όπως κάναμε στην υπόθεση Τοπαλούδη που υπήρχε προβλημα και φοβόμασταν επηρεασμό των Ενόρκων στη Ρόδο».

«Έχουμε συνεννοηθεί να κατέβουμε σύσσωμοι την επόμενη εβδομάδα για να ζητήσουμε αλλαγή της έδρας», προσέθεσε. 

«Απειλούν την οικογένεια του Άλκη»

Αναφορικά με τις απειλές που υφίσταται η οικογένεια του 19χρονου, ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε πως «περνάνε μηχανές απ’ έξω οι οποίες είναι απ’ αυτές χωρίς στην εξάτμιση και μόλις φτάνουν στο σπίτι γκαζώνουν».

«Το ίδιο έγινε και την ώρα που είχα βγει εγώ από το σπίτι τους αν θυμάστε, αν δείτε το video την ώρα που μιλούσα στις κάμερες ήρθε ένας δυο φόρες, προκλητικά τελείως, με κράνος βέβαια, και μόλις έφτασε κοντά στις κάμαρες γκάζωσε με τέτοιο τρόπο, βάζοντας νεκρά ώστε να ακούγεται μόνο η εξάτμιση και να μην κινείται ώστε ουσιαστικά να δώσει ένα μήνυμα. Αυτό γίνεται συνεχώς».

Αιχμές για το δικηγόρο του 23χρονου κατηγορούμενου

Σε ο,τι αφορά τον δικηγόρο του 23χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας, ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη σημείωσε πως είναι ο ίδιος δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση του Τόσκο.

«Ο Τόσκο είναι πριν από τρία χρόνια που τον σκότωσαν πάλι οπαδοί, και μάλιστα μια κοπέλα πέρασε με το αυτοκίνητο από πάνω του και η οποία αθωώθηκε κιόλας και αθωώθηκαν κι όλοι ουσιαστικά.

Στην υπόθεση αυτή ήταν συγκατηγορούμενος, βασικός κατηγορούμενος και ο γιος μιας αξιωματούχου της ΕΛΑΣ που ήταν στο τμήμα αθλητικής βίας και δεν είναι τώρα πλέον και η οποία είναι μάλιστα κι αυτή πολύ στενά συνδεδεμένη με συγκεκριμένη ιδιοκτησία μεγάλης ομάδας της Θεσσαλονίκης, σε προσωπικό επίπεδο.

Όπως τόνισε, μάλιστα, ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος του Άρειου Πάγου και «είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν πάτερα αντιπρόεδρο του Άρειου Πάγου και να ξεκινάς μια καριέρα, και σύγχρονος η σύζυγος του ήταν ανακριτής και τώρα είναι εφέτης και υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη».

«Καταλαβαίνετε ότι η αγωνία των εντολέων μου που τα έμαθαν αυτά είναι μεγάλη αλλά εγώ τους διαβεβαίωσα ότι θα κάνουμε τα πάντα αφού παρουσιαστούμε αύριο, έχουμε εμπιστοσύνη απόλυτη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Εμείς θα εμφανιστούμε αύριο στην κα Ανακριτή, θα εμφανιστούν και τα άλλα δυο τα παιδιά, και θα εμφανιστούν και σύσσωμες και οι τρεις οικογένειες οι οποίες είναι τρομοκρατημένες βέβαια. Η οικογένεια η άλλη είναι τρομοκρατημένη, είναι μεσοαστικές οικογένειες. Κατηγορούνται οι δράστες για όλες τις πράξεις, όλοι αντιμετωπίζουν όλες τις κατηγορίες», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.