Λέκκας: Χιλιάδες περιοχές με προβλήματα καθίζησης όπως στον Νέο Βουτζά

Λέκκας: Χιλιάδες περιοχές Λέκκας: Χιλιάδες περιοχές

Σε ευθύνη των ιδιοκτητών που δεν είχαν μεριμνήσει για γεωλογική – γεωτεχνική μελέτη, καθώς θα μπορούσαν να είχαν θεμελιωθεί οι κατασκευές σε βαθύτερα γεωλογικά στρώματα, αποδίδει τις μεγάλες ζημιές σε σπίτια μετά από κατολίσθηση στον Νέο Βουτζά, που “έχει αναπτυχθεί σε τρεις κατοικίες.

 Η μία είναι προς κατεδάφιση, η άλλη κινδυνεύει άμεσα και η τρίτη κινδυνεύει λιγότερο” ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας στην ΕΡΤ.

Προτείνει να παρθούν άμεσα μέτρα για “να μην κινδυνεύουν και οι άλλες δύο κατασκευές και να υποστηριχθεί ο ευρύτερος χώρος”.

Επιπλέον επισημαίνει πως “Το κύριο αίτιο της καθίζησης είναι ότι ο εδαφικός μανδύας έχει μειωμένες αντοχές και τόνισε πως “Υπάρχουν χιλιάδες περιοχές με αντίστοιχα προβλήματα“, επισημαίνοντας ότι “ο ελληνικός χώρος είναι μία ενεργός γεωδυναμική περιοχή με μοναδική μορφολογία σε ολόκληρο τον κόσμο και πρέπει να αποδεχτούμε και αυτούς τους κινδύνους”.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.