Τι είπε το Δασονομείο για τον λύκο που κατασπάραξε σκυλιά στον Διόνυσο

Τι είπε το Δασονομείο για Τι είπε το Δασονομείο για

 «Άκρως επιθετικό» χαρακτηρίζεται το είδος των λύκου που κατασπάραξε οικόσιτα ζώα στον Διόνυσο

Το κλιμάκιο του Δασονομείου Αγίου Στεφάνου που έκανε αυτοψία στο χώρο που επιτέθηκε ο λύκος επισημαίνει πως πρόκειται για Μονόλυκο.

Το συγκεκριμέναο είδος λύκου ζει κυρίως μόνο του και οχι σε αγέλη, ενώ φαίνεται να εχει εγκλωβιστεί στις πλαγιές της Πεντέλης.

Την Τετάρτη, το άγριο ζώο κυκλοφορούσε στην λεωφόρο Διονύσου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αναζητώντας τροφή. Εκει εντόπισε ενα χώρο που φιλοξενούνται αδέσποτα σκυλιά και επιτέθηκε σε ένα από αυτά.

Το επόμενο πρωί, οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής αντίκρυσαν το νεκρό σκυλί με φαγωμένα τα εντόσθιά του.

Την επόμενη ημέρα, ένα ακόμη ζώο βρέθηκε κατακρεουργημένο στον ιδιο χώρο με αποτέλεσμα η υπεύθυνη της φιλοζωικής να ειδοποιήσει το Δασονομείο καθώς αντιλήφθηκε πως κάποιο άγριο ζώο επιτίθεται στα σκυλιά.

Το ζώο πήδηξε την μάντρα

Σημειώνεται πως με μία ανάρτησή τους οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσαν για τους νεκρούς σκύλους, των οποίων τα πτώματα έφεραν σοβαρά και βαριά τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

«Υπάρχουν μαρτυρίες σοβαρών συμπολιτών μας , ότι στην περιοχή μας έχουν δει λύκο. Σας εφιστούμε την προσοχή σας , στους περιπάτους σας στο δάσος και κυρίως όταν έχετε μαζί σας το κατοικίδιο σας» αναφέρουν.

Στην ανάρτηση αναφέρεται επίσης ότι «το σκυλί ήταν σε περιφραγμένο οικόπεδο, δεν βρέθηκαν ίχνη από πατημασιές αγριογούρουνου, ούτε η περίφραξη κάπου κατεστραμμένη, κάτι μπήκε πηδώντας από πάνω. Τα ίχνη είναι μπερδεμένα με των σκύλων».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.