«Ξεμπλοκάρουν» τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, την Τετάρτη στη Βουλή

«Ξεμπλοκάρουν» τα έργα «Ξεμπλοκάρουν» τα έργα

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση των νομικών διεργασιών για να ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου Πάτρα – Πύργου.

Τελειώνουν οι νομικές διεργασίες και μπαίνουν στην τελική ευθεία η προετοιμασία για να ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου Πάτρας – Πύργου.

Σε υπουργική τροπολογία, συμπεριλαμβάνεται απόφαση του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, με την οποία το αναβαλλόμενο τμήμα Πάτρα – Πύργος του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα εξαιρέθηκε από το αντικείμενο της σύμβασης παραχώρησης, εις όφελος της ασφάλειας των χρηστών.

Ο οδικός άξονας χαρακτηρίζεται «έργο υποδομής άμεσης προτεραιότητας» και παρέχεται πλέον όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του. Ο οδικός άξονας θα κατασκευαστεί με μικτή χρηματοδότηση από τη μια του Δημοσίου – με ανώτατο όριο το τίμημα που είχε επιτευχθεί μετά τις κεπτώσεις κατά τις 8 ακυρωθείσες- διαγωνιστικές διαδικασίες, τον παραχωρησιούχο με ίδια κεφαλαιακή συμμετοχή και από τραπεζικό δανεισμό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το 2013 έγινε η τροποποίηση συμβάσεων παραχώρησης 5 αυτοκινητοδρόμων, λόγω οικονομικής κρίσης και προβλέφθηκε η αφαίρεση του τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, στη συνέχεια με απόφαση δόθηκε η δυνατότητα στο Δημόσιο να δημοπρατήσει οποιοδήποτε από τα παραπάνω τμήματα, το 2014 το υπουργείο προχώρησε στη δημοπράτηση του Πάτρα – Πύργος ως ενιαίο έργο, διαγωνισμό που ακύρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να το επαναδημοπρατήσει «σπάζοντας» το έργο σε 8 τμήματα. Τώρα, μετά τις συνεννοήσεις του υπουργείου με την ΕΕ η πρόβλεψη της τροποποίησης του 2013 ανακαλείται μαζί με τη σχετική υπουργική απόφαση.

ΠΗΓΗ pelop.gr

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.