Μίκης Θεοδωράκης: Αυτό είναι το σπίτι του που ήθελε να γίνει μουσείο

Μίκης Θεοδωράκης: Αυτό Μίκης Θεοδωράκης: Αυτό

Το ιστορικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται στην οδό Επιφανους στην περιοχή της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της διαθήκης η επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη είναι το σπίτι στο οποίο διέμενε να μετατραπεί σε μουσείο.

mikis2

Συγκεκριμένα όπως γράφει χαρακτηριστικά, το σπίτι και οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτό, επιθυμεί υπό την διαχείρηση του κράτους και όχι των μελών της οικογένειάς του, να μετατραπεί σε μουσείο, «ορίζω τα προσωπικά μου αντικείμενα που υπάρχουν στην οικία μου επί της οδού Επιφανούς 1 να παραμείνουν στο σπίτι αυτό εφόσον μετατραπεί σε μουσείο, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους και όχι των σημερινών ιδιοκτητών του», τονίζει και συνεχίζει, «εάν αυτό δεν συμβεί να παραδοθούν στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη όπου έχει δωρίσει και το προσωπικό του αρχείο».

mikis3

Ο αείμνηστος δημιουργός φαίνεται πως συνέταξε την πρώτη διαθήκη του το 2011 και ακολούθησαν τέσσερις επιπλέον τροποποιήσεις με την τελευταία να πραγματοποιείται τον Απρίλιο του 2021.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.