Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: 40 οι προσαγωγές, 6 οι συλλήψεις, βρέθηκαν μαχαίρια και σιδερογροθιές (εικόνες, βίντεο)

Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Επεισόδια στο ΕΠΑΛ

Τις έξι έχουν φτάσει οι συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, στην υπόθεση των επεισοδίων που προκάλεσε και σήμερα ομάδα που «ταμπουρώθηκε» στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης.

Τις 40 έχουν φτάσει μέχρι τώρα οι προσαγωγές για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και τις 6 οι συλλήψεις που αφορούν παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Από το μεσημέρι εν τω μεταξύ, η υπουργός Παιδείας έχει ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα. 

Η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, μιλά για έκνομες ενέργειες μονάχα από όσους βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου και αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, άτομα τα οποία βρίσκονταν σε προαύλιο χώρο του ανωτέρω σχολικού συγκροτήματος, ομοιόμορφα σχεδόν ενδεδυμένα (με μαύρα ρούχα) και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, έρριψαν εξωτερικά αυτού αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τέσσερις (4) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ)».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση για όσα συνέβησαν πριν τα επεισόδια «Για τον σκοπό αυτό εξ’ αρχής στον χώρο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή. Οι διατιθέμενες δυνάμεις εντόπισαν και προσήγαγαν πέντε (5) άτομα, τα οποία κατευθύνονταν προς το ανωτέρω σχολείο, εκ των οποίων τρία (3) συνελήφθησαν, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων».

maxairia1

siderogrothia1

Χτύπησαν μαθητές και μέσα στο σχολείο οι κουκουλοφόροι

Εκτός από τα επεισόδια που προκάλεσαν εκτός του σχολικού χώρου, οι δράστες των επεισοδίων επιτέθηκαν και κατά μαθητών μέσα στο ίδιο το ΕΠΑΛ όπως αποδεικνύουν τα αίματα που καταγράφηκαν στους διαδρόμους του σχολικού συγκροτήματος.

{https://twitter.com/anthi7vas/status/1443170711699349505}

Νωρίτερα και η κοπέλα που είχε κάνει δηλώσεις για «φασίστες» που δρασηριοποιούνται στο σχολείο και επιτέθηκαν στους φοιτητές, είχε προπηλακιστεί και χτυπηθεί από τους συγκεκριμένους, φεύγοντας με δάκρυα στα μάτια από το σχολείο.

{https://www.youtube.com/watch?v=fM26CW69cDo}

Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη

Στις 18:30 υπάρχει κάλεσμα για μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη, στην οποία θα πάρουν μέρος φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, σύλλογοι Γονέων και μαζικοί φορείς.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.