Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για μέτρα προστασίας στα σχολεία (εικόνες)

Πανεκπαιδευτικό Πανεκπαιδευτικό

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με πανεπιστημιακούς, φοιτητές και μαθητές να ζητούν μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού για σχολεία και πανεπιστήμια. 

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ και φοιτητές, διαμαρτύρονται για τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας στα σχολεία, τη θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας, μετά τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της υπουργού Νίκης Κεραμέως. 

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ οι κεντρικοί οδοί της Αθήνας, πανεπιστημίου και σταδίου αναμένεται να κλείσουν σταδιακά.

panekpaidevtiko

Η ανακοίνωση για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο:

«Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, με απουσία ουσιαστικού θεσμικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και με την κυβέρνηση να εκπέμπουν αντιφατικά και αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ταυτόχρονα επισημαίνεται πως η νέα χρονιά βρίσκει τους εκπαιδευτικούς στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση αντιμέτωπους με μεθοδεύσεις περιστολής των εργασιακών τους δικαιωμάτων και των ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών τους ελευθεριών και μέσα σ’ ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου κάτω από το οποίο καλούνται να προσφέρουν το έργο τους».

panekpaidevtiko3

Απαιτούμε:

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Καμία οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων που χρειάζεται να προσκομίσουν τεστ. Καμία αναστολή εργασιακών δικαιωμάτων! Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές/τριες στις τάξεις, έως 15 μαθητές ανά τάξη. Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων. Άμεση κάλυψη των κενών.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.