«Όχι στην ιδιωτικοποίηση»: Συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση στο Σύνταγμα (εικόνες)

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση»: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση»:

Συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Σύνταγμα.

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων» φώναξαν στο Σύνταγμα, ομοσπονδίες, συνδικάτα και συλλογικότητες της αριστεράς, που συγκεντρώθηκαν για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Κατά την άφιξη του στην πλατεία Συντάγματος ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, δήλωσε: «Η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα δεν είναι τζόγος. Υψώνουμε ανάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση.

poreia1

Απαιτούμε κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Αυξήσεις στις συντάξεις και σε όλες τις κοινωνικές παροχές. Να επανέλθει ο 13ος μισθός, η 13η σύνταξη, η 14η σύνταξη και όλες οι περικοπές που έγιναν όλη την τελευταία δεκαετία. Οργανώνουμε, δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή πάλη, αποφασιστικά από δω και πέρα αλλάζουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς».

poreia2

Μετά από προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, μπροστά από την εξέδρα που είχε στηθεί στην είσοδο της Πλατείας.

poreia3

Ομιλίες απηύθυναν η Γιώτα Κίτσου, γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.