Μεγάλη φωτιά στη Σάμο, μάχη με τις φλόγες από το βράδυ της Πέμπτης - Μήνυμα από το 112 (εικόνες)

Μεγάλη φωτιά στη Σάμο, μάχη Μεγάλη φωτιά στη Σάμο, μάχη

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη Σάμο το πρωί της Παρασκευής, με την νύχτα που πέρασε να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους κατοίκους και τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Στάντζος, έκανε λόγο για ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς που συνεχίζει να καίει, μιλώντας στο OPEN το πρωί της Παρασκευής, ενώ ζήτησε «να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Όπως είπε, το ότι «η Σάμος είναι ένα καταπράσινο νησί κάνει δύσκολη την κατάσταση, καθώς η φωτιά έχει συνέχεια «εκπλήξεις» από κομμάτια βλάστησης που βρίσκει και ξαναφουντώνει». 

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ παρατηρούνται και προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές Καρλοβασίου και Μαραθόκαμπου.

Παράλληλα, ανέφερε πως η κινητοποίηση εθελοντών είναι μεγάλη, αλλά και ότι (ευτυχώς) έχουν πέσει οι άνεμοι σήμερα και ότι αναμένονται άλλα 26 πυροσβεστικά οχήματα.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και οχήματα από ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα πετάξουν ξανά τα εναέρια μέσα.

ΣΑΜΟΣ 2

Η φωτιά καίει στους Βουρλιώτες , σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά (η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές), δύο ξενοδοχεία και τρεις κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος.

ΣΑΜΟΣ 1

Αργά το βράδυ έσπευσαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

ΣΑΜΟΣ 3

Εξάλλου, με μήνυμά της προς τα κινητά τηλέφωνα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (μέσω του 112), κάλεσε τους κατοίκους Βουρλιωτών, Κοκκαρίου, Καμάρας, Μυτιληνιών και Μαυρατζαίων, να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.