Αυτές τις ημερομηνίες απαγορεύεται να τελούνται γάμοι και βαπτίσεις, τα μέτρα που ισχύουν

Αυτές τις ημερομηνίες Αυτές τις ημερομηνίες

Υπάρχουν ημερομηνίες που από την Εκκλησία απαγορεύεται να τελούνται μυστήρια (γάμοι και βαπτίσεις). Δείτε ποιες είαι αυτές, πριν ετοιμάσετε μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής σας, χωρίς να ξεχνάτε τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού. 

Νέα μέτρα λόγω του κορονοϊού ισχύουν στους γάμους και στις βαπτίσεις και όσοι αποφασίσετε να δώστε όρκους αιώνιας πίστης είναι καλό να ξέρετε, εκτός από πώς θα έρθουν οι καλεσμένοι και το πότε μπορείτε να κάνετε το μυστήριο. Διότι υπάρχουν ημερομηνίες που από την Εκκλησία απαγορεύεται να τελούνται γάμοι και βαπτίσεις.

Όλα τα υποψήφια ζευγάρια προετοιμάζουν το γάμο τους ξεκινώντας από τον ορισμό της ημερομηνίας ή ψάχνουν την καταλληλότερη από τις ημερομηνίες για να βαπτίσουν το νέο μέλος της οικογένειάς τους. Υπάρχουν, όμως, κάποιες ημερομηνίες, κατά τις οποίες δεν επιτρέπεται η τέλεση γάμων σύμφωνα με την εκκλησία.

Οι ημερομηνίες, κατά τις οποίες δε γίνονται γάμοι και βαφτίσεις είναι οι ακόλουθες: 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού Από 18 ως 25 Δεκεμβρίου, το διάστημα δηλαδή της Νηστείας των Χριστουγέννων 5 Ιανουαρίου, την παραμονή των Φώτων 6 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Θεφανείων – Ανήμερα των Φώτων Σαρακοστή, το διάστημα από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο Τα Ψυχοσάββατα, εάν είναι μέσα στη Σαρακοστή Του Αγίου Πνεύματος Των Αγίων Αποστόλων, από Κυριακή Αγίων Πάντων μέχρι της Παραμονής της εορτής Από 1 ως 15 Αυγούστου, τη Νηστεία Δεκαπενταύγουστου 29 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου

Σημειώνεται, πάντως, ότι κάποιος Ναός, μπορεί να απαγορεύσει έναν γάμο ή μια βάφτιση αν η ημερομηνία συμπίπτει με την ημερομηνία που γιορτάζει ο Ναός.

Εάν υπάρχει, ωστόσο, σοβαρός λόγος που πρέπει να τελεσθεί ένα μυστήριο, τότε πρέπει να δοθεί ειδική άδεια από τον Μητροπολίτη, όπως αναφέρει το «dogma.gr».

Καλεσμένοι σε γάμο μόνο με τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού

Εν τω μεταξύ, πριν από μερικές ημέρες, οριστικό τέλος στους παραβάτες που επιθυμούν να βρεθούν σε γάμους, βαφτίσεις και κέντρα διασκέδασης δίνει το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Μόνο με την επίδειξη rapid test 48 ωρών, ή εμβολιασμένοι, θα εισέρχονται πλέον οι καλεσμένοι σε γάμους, βαφτίσεις αλλά και οι πελάτες στα κέντρα διασκέδασης.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ η λειτουργία χώρων διασκέδασης επιτρέπεται με υποχρεωτική επίδειξη στην είσοδο:

- πιστοποιητικό εμβολιασμού

- βεβαίωση αρνητικού rapid test 48 ωρών πριν την ώρα προσέλευσης

- πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως και 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Επιτρέπονται, παράλληλα, 10 άτομα ανά τραπέζι ενώ η μάσκα από πελάτες και προσωπικό είναι υποχρεωτική κατά την χρόνο αναμονής.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.