Αγίου Πνεύματος 2021: 3 προορισμοί κοντά στην Αττική για να μην «λιώσετε» στο Netflix το τριήμερο (εικόνες)

Αγίου Πνεύματος 2021: 3 Αγίου Πνεύματος 2021: 3

«Ξεμείνατε» στην Αθήνα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και δεν ξέρετε που να πάτε; Πριν ανοίξετε το NetFlix, και κάτσετε στον καναπέ, υπάρχουν πολλά ωραία μέρη κοντά στην Αττική για να «ξεσκάσετε».

Αν έχετε ξεμείνει στην πόλη, υπάρχουν 3 μέρη κοντά στην Αττική που μπορείτε να επισκεφτείτε και την τελευταία στιγμή και να κάνετε ένα σύντομο ταξίδι.

Τα μέρη αυτά μπορείτε να τα προσεγγίσετε πολύ εύκολα για ένα μονοήμερο ταξίδι.

Βρίσκονται πολύ κοντά στην Αθήνα και μπορείτε να περάσετε υπέροχα και να γυρίσετε στο σπίτι γεμάτοι ενέργεια.

1. Χαλκίδα

xalkida

Μία ώρα από την Αθήνα, έχει «ανακηρυχτεί» τα τελευταία χρόνια νέο προάστιο της πρωτεύουσας. Ταβερνάκια με ούζα και μεζέδες για κυριακάτικες εξορμήσεις, ωραίες παραλίες προς Βορρά και Νότο με καθαρά νερά και αμμουδιές και μια αίσθηση ότι η πόλη ζει σε ρυθμό μόνιμων διακοπών. Η Χαλκίδα είναι γεμάτη με αξιοθέατα που αξίζει να ανακαλύψετε, όπως το απίθανο κάστρο Καράμπαμπα με τη συγκλονιστική θέα και το Κόκκινο Σπίτι, το οποίο χτίστηκε το 1884 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Φλεγκίς.

2. Πάρνηθα

parnitha186

Μια ανάσα πραγματικά από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας, η Πάρνηθα σας περιμένει για να σας προσφέρει μια αληθινή απόδραση από το στρες της καθημερινότητας και να αποβάλετε το άγχος της δουλειάς. Με το καταπράσινο τοπίο να υπόσχεται μαγικές στιγμές ξενοιασιάς, για να γεμίσετε τις μπαταρίες της, η Πάρνηθα φαντάζει μια όαση για να περάσετε την αργία σας. Απαραίτητη στάση αποτελεί σίγουρα το καταφύγιο Μπάφι, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Πάρνηθας.

3. Λίμνη Μπελέτσι

Limnibeletsi

Η λίμνη Μπελέτσι, βρίσκεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε απόσταση μόνο 35χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Σε ύψος 600μ. και με βάθος 9 μέτρων φιλοξενεί αρκετά αποδημητικά πτηνά, όπως πάπιες και κύκνους, καθώς και νεροχελώνες. Η μέρα όμως στη λίμνη Μπελέτσι ήταν τόσο ηλιόλουστη, που όλα αυτά μπροστά στα γαλαζοπράσινα, ήρεμα νερά της σε κάνουν να μην τους δίνεις τόσο σημασία. Επίσης, υπάρχουν και πολλά μονοπάτια για πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία. Και σίγουρα θα συναντήσετε αρκετούς που έρχονται για να αθληθούν.

*Φωτογραφία Πάρνηθα: Screenshot/Lost Greece, Χαλκίδα Κωνσταντίνος Μπαρκούτσης/Screenshot

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.