Γλυκά Νερά: Ο πιλότος κατηγορεί την Καρολάιν μετά θάνατον, όλη η σοκαριστική απολογία του

Γλυκά Νερά: Ο πιλότος Γλυκά Νερά: Ο πιλότος

Στην προανακριτική κατάθεσή του στις 17 Ιουνίου, ο 33χρονος πιλότος ζήτησε συγγνώμη για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά και αναφέρθηκε στη σχέση του με τη σύζυγό του. Ανατριχιαστική η απολογία του συζυγοκτόνου, πώς κατηγορεί την Καρολάιν μετά θάνατον.

Όλα και περισσότερα στοιχεία από την απολογία του 32χρονου συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και προκαλούν ανατριχίλα τα όσα αναφέρει, μετά και την ομολογία του, κατηγορώντας, μάλιστα, την 20χρονη μητέρα του παιδιού της μετά θάνατον.

Στην προανακριτική κατάθεσή του στις 17 Ιουνίου, ο 33χρονος πιλότος ζήτησε συγγνώμη και αναφέρθηκε στη σχέση του με τη σύζυγό του τονίζοντας: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον έρωτα μου για αυτήν την κοπέλα». Οι δυο τους ήταν μαζί από το 2017 Και παντρεύτηκαν το 2019. Παράλληλα, περιέγραψε τα προβλήματα υγείας που είχε όταν γεννήθηκε η Λυδία. Φαίνεται πως προσπαθεί να αποδόσει το έγκλημά του σε παρόρμηση και να «αποκρούσει» την κατηγορία της προμελετημένης δολοφονίας.

Σοκάρει η απολογία του πιλότου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

«Για μένα η Λυδία μετά κι από αυτές τις περιπέτειες της υγείας της, είναι κάτι που δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια. Το να σας πω ότι είναι τα πάντα για μένα, νομίζω είναι πολύ λίγο», είπε.

Και συνέχισε: «Όταν χάσαμε το πρώτο παιδάκι, η συμπεριφορά της Κάρολαϊν άρχισε να αλλάζει. Εκεί που ήταν όλα καλά μεταξύ μας, μπορεί για την οποιαδήποτε σημαντική ή ασήμαντη αφορμή να γινόταν επιθετική απέναντι μου. Η Κάρολαϊν είχε το εξής χαρακτηριστικό. Μπορεί να ήμασταν όλη την εβδομάδα μια χαρά και από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να γύρναγε ένας διακόπτης και να γινόταν επιθετική απέναντι μου, ή απέναντι σε οποιοδήποτε την είχε πειράξει εκείνη τη στιγμή. Μετά από 1 ώρα που θα της περνούσαν τα νεύρα, ήταν όλα μια χαρά κι εγώ προσπαθούσα να διαχειριστώ αυτές τις εξετάσεις της. Της πρότεινα να πάμε σε μία ψυχολόγο, εκείνη συμφώνησε και έτσι ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε στην κυρία Μυλωνοπούλου για συνεδρίες.

Ενώ ήμουν με τη Λυδία και έπαιζα μαζί της στον καναπέ, πήγε να πέσει από τον καναπέ και τότε έκανα μία κίνηση να την αρπάξω για να μην πέσει. Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση μου αυτή ήταν λίγο άγαρμπη και η Λυδία φοβήθηκε και άρχισε να κλαίει. Η Κάρολαϊν ήρθε προς το μέρος μας και ξεκίνησε να μου φωνάζει. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς μου είπε εκείνη τη στιγμή, φεύγοντας όμως από το καθιστικό για να ανέβει στην κρεβατοκάμαρα θυμάμαι ότι μου είπε: «Δεν πάτε να ψοφήσετε και οι δύο». Φυσικά και δεν έδωσα καμία σημασία, γιατί ήξερα ότι δεν ήταν ο εαυτός της και ότι το είπε πάνω στα νεύρα της. Την τελευταία φορά που ανέβηκα με τη μικρή στην αγκαλιά μου η Κάρολαϊν προσπαθούσε να κοιμηθεί. Πήγα λοιπόν και έβαλα την μικρή δίπλα της για να κοιμηθούμε όλοι μαζί».

Πώς περιγράφει τη δολοφονία

Και συνεχίζει ο πιλότος: «Άφησα την Λυδία, η Κάρολαϊν άνοιξε τα μάτια της, άρχισε να μου φωνάζει επειδή της έφερα τη μικρή και δεν την άφηνε να κοιμηθεί. Η μικρή ξύπνησε. Τότε η Κάρολαϊν πάνω στα νεύρα της έπιασε το μωρό με τα δυο της χέρια και το πέταξε με δύναμη μέσα στο λίκνο. Λέγοντας κάτι του στυλ σου είπα ότι δεν την θέλω εδώ. Πήρα αγκαλιά το μωρό και είπα στην Κάρολαϊν «είσαι με τα καλά σου; Χτυπάς τη μικρή;» και αυτή μου απάντησε κάτι του στυλ «ότι γουστάρω θα κάνω, ότι θέλω θα κάνω». Πήρε την μικρή κάτω και κοιμήθηκε στον καναπέ.

Το σκεφτόμουν και έλεγα από μέσα μου αν το έκανε αυτό τώρα που είμαι και εγώ μπροστά, αν λείπω, τι θα της κάνει, θα την σκοτώσει; Αυτό δεν μπορούσε να μου φύγει από το μυαλό. Ανέβηκα ακόμη μία φορά στην κρεβατοκάμαρα για να κάνω μία τελευταία προσπάθεια. Ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Της είπα να πάρω τη μικρή και να ανέβουμε πάνω και αυτή μου απάντησε “όχι μην φέρεις την μικρή δεν σας θέλω”. Και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι εγώ συνέχισα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Κάρολαϊν σταμάτησε να κουνιέται.

Όλο αυτό πρέπει να κράτησε γύρω στα 5 λεπτά από την ώρα δηλαδή που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα, αλλά κατάλαβα ότι όλο αυτό που έκανα ήταν μάταιο. Κατέβηκα αμέσως στο σαλόνι να δω αν η μικρή ήταν καλά, είδα ότι κοιμόταν και ανέβηκα πάλι στην κρεβατοκάμαρα. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί. Έβαλα τα κλάματα και αμέσως σκέφτηκα την Λυδία που θα μεγαλώσει χωρίς τους γονείς της. Τότε λοιπόν σκέφτηκα να κάνω μία τελευταία προσπάθεια μήπως μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της. Σκέφτηκα να εξαφανίσω το σώμα της, αλλά κάτι τέτοιο μου ήταν αδύνατον να το κάνω. Μόνο που την κοίταζα, έκλαιγα. Το επόμενο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να πω ότι κάποιος άλλος το έκανε. Θα έλεγα στην αστυνομία ότι μπήκαν ληστές μέσα στο σπίτι. Βρισκόμουν σε πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Σκέφτηκα ότι για να φανεί πιο αληθοφανές και να πιστέψουν ότι μπήκαν αδίστακτοι ληστές, θα έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανένας δεν θα πίστευε ότι εγώ θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί. Με πόνο καρδιάς κρέμασα το λουρί του σκύλου στα κάγκελα της σκάλας. Δεν θυμάμαι την χρονολογική σειρά».

Ο 32χρονος αναφέρθηκε στη συνέχεια και σε όλες τις ενέργειες που έκανε προκειμένου να σκηνοθετήσει την ληστεία καταλήγοντας: «ξεκίνησα να δένω την ταινία στα χέρια και στο στόμα μου. Στη συνέχεια με το σπάγκο έδωσα τα πόδια μου, τα χέρια μου μαζί με τα πόδια μου και όλο αυτό το έδεσα στις τάβλες του κρεβατιού. Πριν δεθώ, πήρα τη μικρή από τον καναπέ που κοιμόταν και την έβαλα στο κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας, δίπλα στην Κάρολαϊν. Η μικρή κοιμόταν».

Ατάραχος στα δικαστήρια ο συζυγοκτόνος, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (18/06), υπό δρακόντεια μέτρα με χειροπέδες και αλεξίσφαρο και δείχνοντας ατάραχος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολαιν, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος στον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Τρίτη 22 Ιουνίου.

Από προχθές το απόγευμα ο 32χρονος έχει κριθεί ύποπτος φυγής και γι αυτό το κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών μετέβη στην Αλόννησο.

{https://www.youtube.com/watch?v=VITxWOSYPvM}

{https://www.youtube.com/watch?v=zEWV7hO2ssw}

Ο 32χρονος διώκεται για 2 κακουργήματα:

ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου

και 2 πλημμελήματα:

ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

pilotos1

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας: Έτσι ομολόγησε

Στο χρονικό των ερευνών για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αναφέρθηκε ο Κώστας Χασιώτης, προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν και την ομολογία του 32χρονου συζυγοκτόνου «Διαπιστώσαμε ότι οι χώροι είχαν ερευνηθεί όχι σχολαστικά. Διαπιστώσαμε κάτι σχετικά ασυνήθιστο ότι ο σκύλος βρισκόταν κρεμασμένος στην κορυφή της σκάλας. Συλλέξαμε πειστήρια που πιστεύαμε ότι θα οδηγήσουν στους ληστές που έλεγε ο σύζυγος.

Μεγάλο μέρος των ερευνών αφιερώθηκε στο να ελέγξουμε τον ισχυρισμό του συζύγου να διαπιστώσουμε πως μπήκαν οι ληστές στο σπίτι. Συλλέξαμε πλήθος υλικού και με τη βοήθεια των εργαστηρίων δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων πέρα από την ύπαρξη των δύο ενηλίκων.

Αν αυτό επιβεβαιωνόταν άφηνε μόνο μια πιθανή εκδοχή και η έρευνα έπρεπε να στραφεί στον σύζυγο. Τα ψηφιακά πειστήρια μας έδειχναν κάποιες κινήσεις όπως αυτή του τηλεφώνου του συζύγου κατά τον χρόνο που υποτίθεται πως ήταν δεμένος. Φαινόταν πιθανή η εμπλοκή του συζύγου. Για να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πιθανότητες θα έπρεπε να εξετάσουμε σχολαστικά τον σύζυγο και θέτοντάς του ιδιαίτερα ερωτήματα.

Κατά την αρχική ΄συζήτηση την έστρεψε στη σχέση με το θύμα, με το παιδί του και με τον επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει την υπόθεση. Σε κάποιο στάδιο της εξέτασής του ήθελε να διαβεβαιώσει πως ποτέ δεν ήθελε να πει ψέματα, αλλά ήθελε να μείνει έξω από τη φυλακή για το παιδί του. Αυτό οδήγησε στην ομολογία του, για διαπληκτισμό και δολοφονία. Επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος ήρθε με ασφυκτικό μηχανισμό, τη θανάτωση του σκύλου, την παραβίαση του παραθύρου, την αφαίρεση της μνήμης, ο ίδιος δέθηκε και τηλεφώνησε στην άμεση δράση. Σκηνοθέτησε το χώρο για να μοιάζει με ληστεία».

pilotos2

Οι διάλογοι πριν από τη δολοφονία

Αυτό που ρώτησαν οι άνδρες της αστυνομίας για να φτάσουν στην ομολογία του πιλότου ήταν το τι ακριβώς συνέβη την 11η Μαΐου.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος παρουσίασε στους αστυνομικούς μια εκδοχή την οποία, όπως τονίστηκε σε ρεπορτάζ του «Open TV», είναι πιθανό να ακολουθήσει και στην απολογία του ως υπερασπιστική γραμμή ξεκινάει να χτίζει.

Όπως υποστήριξε, όλα ξεκίνησαν όταν οι δυο τους μαζί με το 11 μηνών βρέφος τους που ήταν στο σαλόνι στο ισόγειο του σπιτιού τους στα Γλυκά Νερά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για βρέφος 11 μηνών το οποίο έχει γεννηθεί πρόωρα και λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας έχει υποβληθεί ήδη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Ο 32χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι έπαιζε με το παιδί και κατόπιν μιας αδέξιας κίνησής του, γλίτωσε το μωρό πριν πέσει στο έδαφος. Η μητέρα είδε το σκηνικό που συνέβη και ο 32χρονος κατηγόρησε τη μητέρα επειδή ήταν ανήσυχη γι' αυτό που συνέβη.

Κ. - Τι έκανες εκεί; Πώς το κρατάς έτσι; Είδες τι έγινε; Θα χτυπούσε
Χ.Α. - Δεν έπαθε κάτι. Ηρέμησε
Κ. Φυσικά, και έπαθε δεν προσέχεις καθόλου. Πατέρας είσαι εσύ; Δωσε μου το παιδί.
Χ.Α. Όχι, δε στο δίνω
Κ. Δως στο μου

Είναι χαρακτηριστικό πως ο καθ' ομολογία δολοφόνος δε δίστασε να παρουσιάσει τη μητέρα ως υπερβολικά ευαίσθητη προσπαθώντας να χτίσει το άλλοθί του ακόμα και την ώρα που μιλούσε στους αστυνομικούς, σε μια απόπειρα να δημιουργήσει μια εικόνα για την Καρολάιν ως υπερπροστατευτικής και κάνοντας το άλμα ότι έφτασε στο έγκλημα επειδή μια 20χρονη μητέρα προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί της.

pilotos3

Όπως είπαν οι αστυνομικοί, ο μόνος τρόπος για να «σπάσει» και να ομολογήσει ήταν να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης μαζί του οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών που ήταν οι χειριστές του. Δύο λέξεις ήταν αρκετές… «Εγώ το έκανα». Στη συνέχεια περιέγραψε το έγκλημα…

Το χρονικό της δολοφονίας

00.00 η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα.
00:25 έστειλε μήνυμα στον πιλότο, και τον αποκαλούσε ανόητο
00:30 από τις κάμερες φαίνεται ο πιλότος ξαπλωμένος στο καναπέ του σαλονιού να κρατάει αγκαλιά το μωρό.
1:30 ο πιλότος βγάζει την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό.
04.00 τα ξημερώματα ο 33χρονος ανεβαίνει στη σοφίτα.
04.11 ο θάνατος της Καρολάιν.
06.16 ο πιλότος τηλεφωνεί στην Άμεση Δράση

Τα στοιχεία που έβαλαν στο «κάδρο» των ερευνών τον σύζυγο Δεν είχε έντονα σημάδια δεσίματος Καμία θανάτωση ζώου σε ληστεία ή διάρρηξη Υποτιθέμενη λιποθυμία Οι γείτονες δεν άκουσαν φωνές Οι υποτιθέμενοι δράστες δεν πήραν τα κινητά του ζεύγους

pilotos4

«Στην αγκαλιά του δολοφόνου η μητέρα της Καρολάιν», τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ

Σε μια συγκυρία όπου τα εγκλήματα κατά γυναικών ανά τον κόσμο προκαλούν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, το έγκλημα κατά της Καρολάϊν, «χτύπησε» ευαίσθητες χορδές, με βάση τις αναφορές στον διεθνή Τύπο. Στη Μεγάλη Βρετανία, η ομολογία του δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς η οποία και γεννήθηκε εκεί, καλύφθηκε με εκτενή ρεπορτάζ, όπως ανέφερε και η «ΕΡΤ».

Στη σελίδα του το BBC αναφέρει: «Πώς τα προσωπικά δεδομένα φώτισαν την υπόθεση », ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο smartwatch της άτυχης κοπέλας που έδειξε ότι η καρδιά της εξακολουθούσε να χτυπά τη στιγμή που ο σύζυγός της ισχυρίστηκε ότι δολοφονήθηκε. Επίσης, ο ιχνηλάτης δραστηριότητας στο τηλέφωνό του τον έδειξε να κινείται γύρω από το σπίτι ενώ κατέθεσε ότι ήταν δεμένος.

«Οι ελληνικές αρχές πλησίασαν τον 32χρονο αφού απαθανατίστηκε να αγκαλιάζεται με την μητέρα της αδικοχαμένης στο μνημόσυνο στην Αλόννησο, ζητώντας του να πάει μαζί τους στην Αθήνα. Μόνο όταν έφτασε στην πρωτεύουσα του είπαν ότι ήταν ο ύποπτος», επισημαίνει το BBC.

«Ο σύζυγός του θύματος αγκάλιαζε τη μητέρα της Καρολάιν. Πήγε δακρυσμένος στο μνημόσυνο κρατώντας το παιδί τους», επαναλαμβάνει σε κάθε ωριαίο δελτίο το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ο «Guardian» περιγράφει με λεπτομέρειες την υπόθεση μέχρι την «δραματική ανατροπή στην υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα. Ο ένοχος είναι ο 33χρονος σύζυγός της που έχει ομολογήσει την πράξη», συνοψίζει η εφημερίδα επικαλούμενη την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Και στην πρώtη σελίδα της «Daily Mail» ξεχωρίζει η παρουσία του δράστη στο μνημόσυνο. «Στην αγκαλιά του δολοφόνου της Καρολάιν», είναι ο τίτλος και παρόμοιο είναι το δημοσίευμα της Telegraph.

Ο Έλληνας σύζυγος της δολοφονημένης Βρετανής Καρολάιν Κράουτς παρηγορεί τη μητέρα της στο μνημόσυνο – ώρες πριν ομολογήσει τελικά πως τη δολοφόνησε μπροστά στο μωρό της. Μετά έπνιξε το σκυλί τους ως μέρος της συγκάλυψης, επισημαίνεται στο άρθρο.

Και οι Τάιμς έχουν ρεπορτάζ για το θέμα με τίτλο: «Έλληνας παραδέχεται πως στραγγάλισε τη σύζυγο του Κάρολαϊν Κράουτς, η οποία ήθελε να τον εγκαταλείψει».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.