Χανιά: Διερευνούνται 500 θάνατοι στο γηροκομείο μέσα σε 12 χρόνια, σοκαριστική καταγγελία (βίντεο)

Χανιά: Διερευνούνται 500 Χανιά: Διερευνούνται 500

Ραγδαίες εξελίξεις με το γηροκομείο στα Χανιά, καθώς η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης είναι, πλέον, ενδελεχής. Σύμφωνα με το MEGA, ζητούμενο τόσο Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης είναι να διευκρινιστεί πόσα είναι τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους στη συγκεκριμένη δομή από το 2009 που λειτουργούσε, με το ίδιο ρεπορτάζ να αναφέρει ότι υπάρχουν εκτιμήσεις πως αυτοί που έχασαν τη ζωή τους, ίσως ξεπερνούν τους 500.

Οι Aρχές επεξεργάζονται τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα μετά τη δήλωση του νομικού του γηροκομείου, Νίκου Ρουσόπουλου που μίλησε για 1.095 ηλικιωμένους που είχαν φιλοξενηθεί στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας από το 2009, κάτι που σημαίνει ότι φιλοξενούνται περίπου 100 ηλικιωμένοι κάθε χρονιά, με τους αστυνομικούς να... αναρωτιούνται πώς γίνεται μία δομή δυναμικής 50 κλινών να φιλοξενούσε 100 ανθρώπους.

Αναφορικά με τις εκταφές, δεν αναμένεται να γίνουν άλλες, καθώς όταν το σώμα είναι σε προχωρημένη σήψη, δεν μπορεί να φανεί αν ο θάνατος προήλθε από ανακοπή ή άλλη αιτία. Παράλληλα, αναμένεται να εξεταστούν οι συνταγογραφήσεις των ηλικιωμένων και οι γνωματεύσεις γιατρών και νοσηλευτών για κάποιους από τους τρόφιμους που είχαν χρειαστεί νοσοκομείο.

Επιπλέον, δύο φωτογραφίες που σοκάρουν, έφερε στο φως το Mega. Στις δύο εικόνες είναι η ίδια γυναίκα και αντικατοπτρίζεται το πώς μπήκε και πώς ήταν έπειτα από περίπου 11 μήνες διαβίωσης στο εν λόγω γηροκομείο στα Χανιά.

Η κόρη της μίλησε στο Mega και υποστήριξε:

«Δεν είχε τίποτα, δεν έπαιρνε χάπια, μόνο για την πίεση. Ήταν υγιέστατη, δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και πονούσαν τα πόδια της. Αναγκάστηκα να την πάω εκεί για λίγο καιρό επειδή ήμουν άρρωστη και δεν μπορούσα να τη φροντίσω.

Ζούσε μόνη της, αλλά έπεσε κι έσπασε τη λεκάνη της γι' αυτό την πήρα εγώ. Μετά από 3 χρόνια που αρρώστησε, εγώ την πήγα στην “Αγία Σκέπη”. Την είχα κάνει να περπατάει. Είχα πει στην κυρία Γεωργία που ήταν διευθύντρια ότι περπατάει.

Ένα μήνα μετά, πήγα να τη δω και της είχαν βάλει καθετήρα, ενώ ποτέ πριν δεν είχε. Ήταν συνεσταλμένη, τη ρωτούσα “περνάς καλά;” μου έλεγε “καλά περνάω” δεν μας έλεγε τίποτα. Μόνο μια φορά είπε ότι την κλείνουν σε ένα δωμάτιο σκοτεινό και την αφήνουν εκεί μόνη της. Μία φορά πήγαμε να τη δούμε, βρώμαγε γιατί δεν πήγαινε κανένας να την καθαρίσει. Πήγα να παραπονεθώ, μου είπε η διευθύνουσα ότι "τίποτα από όσα σας λέει δεν είναι αλήθεια γιατί έχει άνοια". Η παθολόγος που την παρακολουθούσε, μου είπε ότι δεν έχει άνοια».

Παράλληλα, τόνισε ότι βλέποντας τι συνέβαινε, πήρε τη μητέρα της από τον εν λόγω οίκο ευγηρίας στο σπίτι της και τότε διαπίστωσε ότι στον κόκκυγα υπήρχε μια τρύπα που χωρούσε αυγό.

«Είχε τρυπήσει και στα πόδια, αλλά αυτή στον κόκκυγα χωρούσε ένα αυγό. Έφερα γιατρό, χειρουργό, παθολόγο και η παθολόγος μου είπε ότι θα πεθάνει από σηψαιμία και όντως μέσα σε ένα μήνα πέθανε. Την κοίταζα και δεν πίστευα ότι είναι η μάνα μου, φαίνονταν κόκκαλα και δέρμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Κάθε φορά που πηγαίναμε της κρατούσαμε τον καφέ της να πιει και κάτι να φάει, την ταΐζαμε και μας έλεγε “μην μου τα αφήνετε γιατί μου τα παίρνουν”. Η ντουλάπα της, τα ρούχα που της είχα πάει εκεί, ήταν άδεια. Παπούτσια το ίδιο. Πήγα και αγόρασα νέα ρούχα, ξαναπάω, την άλλη φορά πάλι άδεια η ντουλάπα».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.