Στο ΣτΕ η εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών

Στο ΣτΕ η εξώδικη επίλυση Στο ΣτΕ η εξώδικη επίλυση

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη της επιτροπής εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών, μετά από προσφυγή που κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων.

H Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων, με την αίτησή της στο ΣτΕ στρέφεται κατά της υπ΄ αριθμ. 127519/6.11.2020 απόφασης του υπουργού Οικονομικών και κατά του άρθρου 16 του νόμου 4714/2020, που αφορά τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της Ελληνικής οικονομίας.

Στην αίτησή της, η Ένωση υποστηρίζει ότι η σύσταση της επίμαχης επιτροπής αντιβαίνει τις διατάξεις του Συντάγματος, καθώς ουσιαστικά αντικαθιστά το έργο της Δικαιοσύνης καθώς και οτι η σύνθεση της εν λόγω επιτροπής αντιβαίνει στο άρθρο 89 του Συντάγματος που απαγορεύει στους δικαστικούς λειτουργούς να παρέχουν κάθε άλλη μισθωτή υπηρεσία, καθώς και να ασκούν οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.