Λινού: Υπέρ στο άνοιγμα των σχολείων άλλα με μέτρα

Λινού: Υπέρ στο άνοιγμα των Λινού: Υπέρ στο άνοιγμα των

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας και πρόεδρος του Ιατριού Ινσιτούτου Prolepsis, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος
των σχολείων αλλά με επιπρόσθετα μέτρα και περισσότερα τεστ.

«Χρειάζονται επιπλέον μέτρα για να προστατευθεί η εκπαιδευτική κοινότητα. Θα μπορούσε να γίνει παρακολούθηση της επιδημιολογικής εικόνας κάθε περιοχής που έχει σχολείο με περισσότερα τεστ», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κυρία Λινού.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης για το άνοιγμα:

Όπως γνωρίζουμε μέχρι στιγμής η δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών θα γίνει με επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό, τα οποία αφορούν δύο άξονες: τον συγχρωτισμό των κηδεμόνων και συνοδών των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς.

-Σχετικά με τον συγχρωτισμό γονέων και όσων συνοδεύουν παιδιά σε νηπιαγωγία και δημοτικά, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι της σχολικής μονάδας, όπου αυτές υπάρχουν.

-Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς ήδη, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Το μέτρο σημειώνεται πως είναι εθελοντικό και καθαρά προληπτικής φύσεως.

Σχετικα με το εμβόλιο, δήλωσε πως η ίδια θεωρεί ότι ειναι ασφαλές και δεν προκαλεί γνωστές σημαντικές παρενέργεις ενώ είναι ακόμη άγνωστο πόσο διαρκεί η ανοσία που παρέχει.

Αφού ερωτήθηκε σχετικα με αποφάσεις για «αναμείξεις» εμβολίων ώστε να εμβολιαστεί γρηγορότερα με την πρώτη δόση μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (όπως συζητείται για μία δόση εμβολίου Pfizer και μία Moderna σε χώρες του εξωτερικού), υπογράμμισε πως αυτό ενδέχεται να μειώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.


Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.