Τραγωδία με ροτβάιλερ: Σκύλος στο... σακί - Σκοτώνει η άγνοια για τα χαρακτηριστικά κάθε ράτσας

Τραγωδία με ροτβάιλερ: Τραγωδία με ροτβάιλερ:

Το περιστατικό με τον θάνατο βρέφους από επίθεση ροτβάιλερ επανέφερε το θέμα της συνύπαρξης σκύλων και μικρών παιδιών μέσα στο σπίτι. Ο εκπαιδευτής σκύλων Δημήτρης Σκυλλάκος (k9doorways), εξηγεί στο Dikaiologitika News τη σημασία της ανατροφής και της εκπαίδευσης των σκύλων.

«Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για τα ροτβάιλερ, ότι ακόμα και αν εκπαιδευτούν μπορούν να παρουσιάσουν επιθετική συμπεριφορά. Η συγκεκριμένη ράτσα δεν ενδείκνυται σίγουρα για παρέα στο σπίτι, πόσο μάλλον για συνύπαρξη με βρέφος», αυτό εξηγεί στο Dikaiologitika News, ο εκπαιδευτής σκύλων Δημήτρης Σκυλλάκος, με αφορμή τον θάνατο του βρέφους από την επίθεση ροτβάιλερ.

Όπως μάλιστα τονίζει «Oι άνθρωποι που επιλέγουν ροτβάιλερ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την επιθετική συμπεριφορά, ενώ η συγκεκριμένη ράτσα δεν προορίζεται για να είναι σε μπαλκόνι καθώς είναι πολύ δυναμικά ζώα και μπορούν να κάνουν ζημιά ανά πάσα στιγμή».

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ

Ο Δημήτρης Σκυλλάκος, εκπαιδευτής στη σχολή K9doorways

Τα ροτβάιλερ, όπως αναφέρει ο εκπαιδευτής από τη φύση τους εμφανίζουν έντονη επιθετικότητα, καθώς η συγκεκριμένη ράτσα σκυλιών χρησιμοποιείται κυρίως για την φύλαξη χώρων.

Όπως εξηγεί ο Δ. Σκυλλάκος, ένα ροτβάιλερ μπορεί να επιτεθεί είτε γιατί θέλει να πιάσει το θήραμα είτε γιατί φοβάται. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως δηλώνει ο ίδιος, μπορεί να ένιωσε ανταγωνισμό.

Το σίγουρο πάντως είναι πως επειδή η εκτροφή τους είναι μαζική, υπάρχει διαφορά από χαρακτήρα σε χαρακτήρα, και εναλλαγή συμπεριφοράς καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να εμφανίσουν επιθετικότητα.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.