Τομάσο Ντε Μπενεντέτι: O άνθρωπος που «πέθανε» τον Κώστα Γαβρά, τον πάπα και τώρα τον... Κάρολο Παπούλια!

Τομάσο Ντε Μπενεντέτι: O Τομάσο Ντε Μπενεντέτι: O

Ο Τομάσο Ντε Μπενεντέτι έχει βρει ως χόμπι το να περιπαίζει τα ΜΜΕ και ιδαίτερα τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης με αναρτήσεις του στο Twitter οι οποίες ανακοινώνουν... θανάτους σημαντικών προσώπων! 

Πρώτα ήρθε ο θάνατος του πάπα, η αναγγελία του οποίου έγινε με tweet από λογαριασμό που «ανήκε» στο δεξί χέρι του ηγέτη της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Αργότερα ακολούθησαν tweets που ανήγγειλαν τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο και του Πέδρο Αλμολδοβάρ. 

Τα tweets έγιναν ανάρπαστα μέσα σε λίγα λεπτά ενώ τα διαδικτυακά αλλά και τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης διέδωσαν άμεσα την είδηση. Όλα αυτά όμως ήταν ένα αρρωστημένο... χιούμορ του Τομάσο Ντε Μπενεντέτι του Ιταλού φαρσέρ με σκοπό να δείξει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αναξιόπιστα όταν χρησιμοποιούνται ως πηγές πληροφόρησης.

«Το Twitter είναι αποτελεσματικό στους θανάτους», λέει στη Guardian ο 43χρονος δάσκαλος από την Ρώμη, που εξηγεί ότι «τα κοινωνικά δίκτυα είναι η πιο ανεπιβεβαίωτη πηγή πληροφόρησης στον κόσμο, αλλά τα μέσα ενημέρωσης τα πιστεύουν γιατί έχουν ανάγκη την ταχύτητά τους».

Η δράση του Ντε Μπενεντέτι, ωστόσο, δεν περιορίζεται στα κοινωνικά δίκτυα, αφού στο παρελθόν είχε ξεγελάσει ιταλικές εφημερίδες, πείθοντάς τες να δημοσιεύσουν ψεύτικες συνεντεύξεις του με γνωστούς συγγραφείς όπως, μεταξύ άλλων, οι Τζον Γκρίσαμ, Άρθουρ Μίλερ και Φίλιπ Ροθ. Το παιχνίδι του είχε ξεσκεπαστεί όταν το 2010 ο Φίλιπ Ροθ κλήθηκε να απαντήσει στα σχόλια που είχε ξεσηκώσει η «κριτική» του απέναντι στον Ομπάμα, οπότε και ο συγγραφέας αρνήθηκε ότι είχε δώσει κάποια σχετική συνέντευξη.

Σήμερα (17/7) ο Ιταλός φαρσέρ «ξαναχτύπησε» ξεγελώντας τα ΜΜΕ για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια. Αυτή τη φορά, χρησιμοποίησε το twitter του Παναγιώτη Πικραμμένου του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας για να περιπαίξει τα ΜΜΕ και να κερδίσει λίγα χρήματα καθώς όπως έχει πει και ο ίδιος για κάθε συνέντευξή του εξασφαλίζει 20 με 40 ευρώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.