Αυτοί είναι οι «επενδυτές» που «έγδυσαν» τον Λευτέρη Πανταζή και άλλους τάζοντας τους χρυσάφι (pic)

Αυτοί είναι οι «επενδυτές» Αυτοί είναι οι «επενδυτές»

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός Έλληνα και μίας γυναίκας από την Κένυα, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 3 Οκτωβρίου στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, κατηγορούμενοι για απάτες σε βάρος πολιτών.

Πρόκειται για έναν 60χρονο άνδρα και μια 39χρονη, οι οποίοι κατηγορούνται και για απάτη σε βάρος του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή.

Α. ΚΑΛΑΤΖΑΚΗ Ευάγγελο του Δημητρίου και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 10-2-1957 στην Κερατέα Αττικής

MBUGUA (ον) Salome Gathoni του James και της Julia γεννηθείσα στις 5-8-1979 στην Κένυα

elas2

Θύμα απάτης από υποτιθέμενους χρηματιστές έπεσε ο Λευτέρης Πανταζής. Οι απατεώνες κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 60.000 ευρώ.

Πώς δρούσαν

Οι δύο κατηγορούμενοι προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Επιπρόσθετα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Περαιτέρω, για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, περιέχον υποτίθεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.