Αφήστε το κινητό σας και ασχοληθείτε με το παιδί!

Το να είναι το παιδί εξαρτημένο από τις οθόνες είναι έως ένα βαθμό δικαιολογημένο καθώς ζούμε στην εποχή του Internet.... 

Τι γίνεται όμως όταν το κινητό έχει γίνει προέκταση του χεριού ενός γονιού, σε βάρος μάλιστα του χρόνου που θα μπορούσε να αφιερώσει στο παιδί του;

Σαν συνειδητοποιημένοι γονείς θα πρέπει να απαλλαγείτε σταδιακά από τις διάφορες εξαρτήσεις, όπως αυτή από το κινητό, social media, tablet κ.λ.π.

Μην ξεχνάτε ότι το κινητό είναι βασικά ένα μέσο επικοινωνίας και όχι άσκοπου σερφαρίσματος στο διαδίκτυο για να περάσει η ώρα.

Προσπαθήστε λοιπόν να μιλάτε όσο πρέπει στο τηλέφωνο και να κάνετε ορθολογική χρήση του διαδικτύου, προς όφελος της υγείας σας και υπέρ της μεγαλύτερης ενασχόλησης με το αγγελούδι σας.

 

Είναι άσχημο και ενοχλητικό για τα άλλα μέλη της οικογένειας να είσαστε απορροφημένοι στο κινητό σας κατά τη διάρκεια του οικογενειακού τραπεζιού ή σε μια έξοδο.

Ουσιαστικά τους περνάτε το μήνυμα ότι προτιμάτε το κινητό από την οικογένειά σας!

Ένα ακόμα αρνητικό της υπερβολικής ενασχόλησης με το κινητό και τα social media, είναι ότι ορισμένοι γονείς ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς εκείνα να το γνωρίζουν.

Δεν είναι δυνατό να έχετε την απαίτηση από το παιδί σας να απέχει κατά το δυνατόν από τις οθόνες και την ίδια στιγμή να σας βλέπει ότι είσαστε όλη την ώρα με το κινητό στο χέρι.

Πώς θα του δώσετε ακριβώς το καλό παράδειγμα;

Τέλος, αντί να χάνετε το χρόνο σας με το κινητό, προτιμήστε να επικοινωνήσετε με το παιδί σας και γενικά να περάσετε όμορφες στιγμές μαζί του.

Είναι σαφώς πιο δημιουργικό και ορθολογικό και βέβαια είσαστε ενήμεροι για όσα σημαντικά ή ασήμαντα έχει στο μυαλουδάκι του το μικρό σας και να μη χάσετε ούτε στιγμή από την καθημερινότητά του.

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner