Πρώτη φορά κάμπινγκ με τα παιδιά: Tips και προτάσεις που θέλετε να γνωρίζετε

Η κατασκήνωση είναι μια εναλλακτική μορφή διακοπών που μπορείτε να συμπεριλάβετε φέτος στις καλοκαιρινές, οικογενειακές σας εξορμήσεις , οικονομικό και θα “φέρει” τα παιδιά σας πιο κοντά στη φύση και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τους μείνει αξέχαστο!

Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή οργάνωση με “έξυπνες” λύσεις για "cool" γονείς, ένα αυτοκίνητο και… φύγαμε!

Σωστή επιλογή τοποθεσίας
Η επιλογή του μέρους που θα κατασκηνώσετε αποτελεί μια από τις πιο βασικές αποφάσεις που καλείστε να πάρετε, αφού αυτό θα είναι το “σπίτι” σας για το συγκεκριμένο, χρονικό διάστημα.

Αφού καταλήξετε με την τοποθεσία που θα θέλατε να εξερευνήσετε σε αυτές τις διακοπές, αναζητήστε ένα οργανωμένο κάμπινγκ το οποίο θα βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, δίπλα σε ένα ποτάμι, ή μέσα σε ένα δάσος, αλλά ταυτόχρονα να μην είναι πλήρως αποκομμένο από τον πολιτισμό – ειδικά αν δοκιμάζετε αυτό τον τύπο διακοπών για πρώτη φορά.

Ελέγξτε σχολαστικά τις παροχές του camping και συμβουλευτείτε τις κριτικές που έχουν αφήσει άλλοι επισκέπτες για αυτό.

Η καθαριότητα στους χώρους (π.χ.τουαλέτες, ντουζιέρες, κουζίνα) και η φροντισμένη εικόνα του περιβάλλοντος χώρου (π.χ. οριοθετημένες θέσεις, φροντισμένα δέντρα/φυτά) είναι βασικά στοιχεία που θα θέλατε να απολαμβάνετε στις διακοπές σας.

Tip: Ελέγξτε την ακριβή τοποθεσία για το κοντινότερο ιατρικό κέντρο ή νοσοκομείο, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και παιχνίδι, οπότε μη ξεχάσετε να δείτε ποιά είναι “τα 13 +1 απαραίτητα που κάθε μαμά πρέπει να έχει μαζί της στην παραλία” για να μη σας λέιψει τίποτε.

Σχέδιο δραστηριοτήτων
Αν αναζητάτε αυτό τον τύπο διακοπών, σίγουρα λατρεύετε τη φύση και θέλετε να ανακαλύψετε τις ομορφιές της μαζί με τα νεαρότερα μέλη της οικογένειάς σας. Ετοιμάστε δραστηριότητες για τις ημέρες των διακοπών, όπως πεζοπορία, ψάρεμα και προετοιμασία φαγητού στη φωτιά, και φροντίστε κάθε μέλος να έχει ρόλο και ευθύνη στην δραστηριότητα.

Επίσης, θα έχετε κάμποσο, ελεύθερο χρόνο, για αυτό μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας παιχνίδια για την παραλία (όπως μπάλα, σαμπρέλες, φουσκωτά), αλλά και κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι για τα χαλαρά σας απογεύματα – προτιμήστε παιχνίδια με κάρτες και με λίγα εξαρτήματα που μεταφέρονται εύκολα και “πιάνουν” λίγο από το χώρο των αποσκευών.

Βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε.
Στο κάμπινγκ οι ανέσεις είναι περιορισμένες, αλλά η καλή οργάνωση είναι το κλειδί για να το απολαύσετε, τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας. Πέρα από τα συνηθισμένα, απαραίτητα εφόδια των διακοπών (αντηλιακό, καπέλο, ρούχα, μαγιό, μωρομάντηλα κοκ.) θα χρειαστείτε επιπλέον εξοπλισμό και αγαθά για να εξυπηρετείτε τις καθημερινές σας ανάγκες.

Θα χρειαστείτε:

– μαγειρικά σκεύη, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
– χαρτί υγείας, σαπούνι και είδη προσωπικής περιποίησης,
– εντομοαπωθητικό και αμμωνία – υπάρχουν διάφορα έντομα που να σας τσιμπήσουν,
– φακός και μπαταρίες,
– φορητό ψυγειάκι για να κρατάτε δροσερά τα ποτά σας, και
– φυσικά μια μεγάλη σκηνή που θα χωράει την πολυμελή σας οικογένεια και υπνόσακους – έναν για το κάθε μέλος είναι ορισμένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από τις αποσκευές σας.

Το κάμπινγκ είναι μια συναρπαστική εμπειρία τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες, αφού προσφέρει μια διαφορετική ματιά στα πράγματα και προσεγγίζει τις καθημερινές, ανθρώπινες ανάγκες από μια διαφορετική σκοπιά.
Αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε, σας συμβουλεύουμε να περιορίσετε την χρήση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των διακοπών σας – κάντε το δώρο στον εαυτό σας και την οικογένειά σας. Το αξίζετε!

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.