Πως θα οργανώσετε την ντουλάπα του παιδιού σας;

Είναι γεγονός ότι ένα από τα "μεγάλα" άγχη των μαμάδων είναι οι ντουλάπες... και η αλλαγές αυτών κάθε σεζόν.

Η οργάνωση της ντουλάπας, ειδικά των παιδιών και η γνωστή διαδικασία να μαζευτούν τα καλοκαιρινά, να βγουν τα χειμωνιάτικα, να δουν ποια από τα ρούχα που έχουν είναι πια πολύ μικρά για το παιδί κ.λ.π. είναι απίστευτα χρονοβόρα και αρκετά κουραστική!

Διαβάστε συμβουλές ώστε να σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαδικασία αυτή πιο αποτελεσματική:

1. Εκμεταλλευτείτε το κάτω μέρος της ντουλάπας τοποθετώντας κουτιά όπου μπορείτε να αποθηκεύετε τα ρούχα που του έχουν μικρύνει μέχρι να τα δώσετε ή αυτά που ακόμα είναι αρκετά μεγάλα. Μην ξεχνάτε να ανοίγετε τα κουτιά για να τσεκάρετε μήπως είναι πια μια χαρά για το μέγεθος του παιδιού.

2. Τοποθετήστε άλλη μία μπάρα στη μέση της ντουλάπας. Ευτυχώς, τα παιδικά ρούχα είναι μικροσκοπικά, το παιδί θα τα φτάνει χωρίς να χρειάζεται τη βοήθειά σας και θα μάθει να ντύνεται μόνο του.

3. Βάλτε ετικέτες στα κουτιά και τα συρτάρια ώστε να μπορεί το παιδί να ξέρει τι περιέχουν χωρίς να χρειάζεται να τα ανοίξει (με τον κίνδυνο να τα ανακατέψει). Εάν το παιδί ακόμα δεν ξέρει να διαβάζει, μπορείτε να κολλήσετε ένα σκίτσο ή μια φωτογραφία από τα είδη που περιέχονται.

4. Χρησιμοποιήστε μόνο παιδικές κρεμάστρες. Για να βάλετε τα παιδικά ρούχα σε κανονικού μεγέθους κρεμάστρες θα πρέπει να τα τραβήξετε με κίνδυνο να ξεχειλώσουν ή να σκιστούν.

5. Εάν το παιδί έχει κάποιο χόμπι για το οποίο διαθέτει συγκεκριμένα ρούχα και αξεσουάρ (όπως ένα σπορ ή μια πολεμική τέχνη) τοποθετήστε τα μαζί σε ένα μέρος της ντουλάπας που θα οργανώσετε ειδικά γι' αυτά.

6. Τοποθετήστε μέσα ή δίπλα στη ντουλάπα του παιδιού ένα καλάθι για να τοποθετεί τα ρούχα που είναι για πλύσιμο. Έτσι θα ξέρετε πού να τα βρείτε για να τα βάλετε στο πλυντήριο και δεν θα ψάχνετε για ρούχα πεταμένα κάτω από το κρεβάτι ή σε διάφορες απίθανες γωνιές του δωματίου.

7. Βιδώστε γάντζους στην εσωτερική πλευρά από τις πόρτες και τα πλαϊνά της ντουλάπας από όπου μπορείτε να κρεμάσετε αξεσουάρ (τσαντάκια, ζώνες, κορδόνια κ.λ.π.) για να μην τα χάνετε και να εξοικονομείτε και χώρο.

8. Όταν φτιάχνετε τις ντουλάπες, ζητήστε από τα παιδιά να σας βοηθήσουν, ώστε να δουν πώς γίνεται η διαδικασία και να μπορέσουν κάποια στιγμή να την κάνουν μόνοι τους. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα ξέρει περίπου πού έχετε βάλει το καθετί και θα του είναι πιο εύκολο να το βρει χωρίς να σας φωνάζει για να το βοηθήσετε.

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner