Το παρασκήνιο της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Τι θα συμβεί με το λαϊκό προσκύνημα

Το παρασκήνιο της κηδείας Το παρασκήνιο της κηδείας

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν την Τετάρτη οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για να συζητήσουν με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, τις λεπτομέρειες της κηδείας του πατέρα τους.

 

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ανακοίνωσε πως η κηδεία του θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Τατόι.

Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών την Δευτέρα16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο χώρο δεν θα τελεστεί λαϊκό προσκύνημα.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση της οικογένειας.

Αυτό που μένει ακόμη να διευκρινιστεί είναι το αν θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα της σορού έστω και λίγων ωρών στο παρεκκλήσι του καθεδρικού ναού ΄ή σε κάποιον άλλο ιερό ναό.

Πριν ληφθούν οι παραπάνω αποφάσεις, ωστόσο, υπήρξε έντονο παρασκήνιο με κινητοποίηση των συγγενών του προς διάφορες κατευθύνσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - μέσω των τριών παιδιών του - ζήτησαν νωρίτερα από τον Γιώργο Γεραπετρίτη να τελεστεί η κηδεία του στην Μητρόπολη Αθηνών, ενώ επικοινώνησαν με την Αρχιεπισκοπή προκειμένου να τελέσει την εξόδιο ακολουθία ο Ιερώνυμος.

Υπενθυμίζεται ότι σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μαξίμου, αποφασίστηκε ο τέως βασιλιάς να ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι κοντά τους προγόνους του, παρότι η οικογένεια είχε εκφράσει την επιθυμία της να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους.

κωνσταντινοσ

Γιατί αποφασίστηκε να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία την Δευτέρα

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του DNews, η επιλογή της 16ης Ιανουαρίου για την εξόδιο ακολουθία έγινε προκειμένου να προλάβουν να παρευρεθούν στο μυστήριο μέλη της οικογένειάς του, καθώς και μέλη βασιλικών οικογενειών του εξωτερικού.

Βέβαιη θεωρείται, για την ώρα, η παρουσία της αδερφής του Σοφίας - τέως βασίλισσας της Ισπανίας - της κουνιάδας του Μαργαρίτας - βασίλισσας της Δανίας - ενώ μάλλον απίθανη κρίνεται η παρουσία του βασιλιά της Μ. Βρετανίας, Καρόλου.  

Αντίθετα, πιο πιθανό κρίνεται να παραστεί ο βαφτισιμιός του, πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Επιβεβαιώθηκε επιπλέον ότι ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος, θα είναι μεταξύ των παρευρισκομένων. Θα ταξιδέψει από το Άμπου Ντάμπι στο οποίο είναι πλέον μόνιμος κάτοικος εδώ και τρία χρόνια καθώς εκκρεμούσαν τρεις δικαστικές υποθέσεις για υποθέσεις φοροδιαφυγής και περιουσία του σε φορολογικούς παραδείσους.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

#ΚΗΔΕΙΑ #ΒΑΣΙΛΙΑΣ_ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ #ΤΕΩΣ_ΒΑΣΙΛΙΑΣ #ΛΑΙΚΟ_ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ #ΤΑΦΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.