Weekend Agenda 26 - 28/1: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

Weekend Agenda 26 - 28/1: oι 5 κορυφαίες Weekend Agenda 26 - 28/1: oι 5 κορυφαίες
Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2017 και αξίζουν την προσοχή σας!

ΟΠΕΡΑ

Orpheus στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μια εικαστική παράσταση μουσικού θεάτρου, που βασίζεται στον μύθο του Ορφέα και την ποίηση του Τ. Σ. Έλιοτ, ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Η ομάδα οper(ο) επικεντρώνει τη δραματουργία της σε πέντε σκηνές του μύθου - σε πέντε «στιγμές» που προσδιορίζονται ως «Θρήνος», «Κατάδυση», «Κοίταγμα», «Μεταμόρφωση», «Θάνατος» - επιχειρώντας μια σκηνική ανασύνθεση και απόδοση του ορφικού μύθου μέσα από την ποίηση του Τ. Σ. Έλιοτ. Κατά τη διάρκεια της παράστασης παρακολουθούμε την κάθοδο του Ορφέα προς τον Άδη και την καταληκτική αποτυχία του να κερδίσει τη μάχη μαζί του. Συνοδοιπόροι επί σκηνής, οι συντελεστές της παράστασης αφηγούνται, ο καθένας μέσω της τέχνης που εκπροσωπεί, το υπαρξιακό ταξίδι του Ορφέα προς την ολοκλήρωσή του - το τέλος του.

Παίζουν: Ομάδα οper(ο), Σπύρος Βέργης (τρομπόνι), Γκουίντο ντε Φλάβις (σαξόφωνο), Βασίλης Δημακόπουλος (φωνή)

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πού: Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Πότε: Παρασκευή 26, Σάββατο 27, Κυριακή 28 Ιανουαρίου | 20.00
Τιμές: 12, 15ευρώ, φοιτητικό - παιδικό: 8 ευρώ

 

ΚΩΜΙΚΗ ΟΠΕΡΑ

Η Ωραία Ελένη του Jacques Offenbach στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

836e103f2bbf5967ea032147f9bba3b9 XL

H Ωραία Ελένη, η ξεκαρδιστική οπερέτα - έκπληξη, επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά στο θέατρο του ΙΜΚ, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ και μουσική διεύθυνση Χρύσας Γρένδα – Γιάννη Τσανακαλώτη.

Μέσα από μια ανανεωμένη και σύγχρονη ματιά -σκηνοθετικά, κινησιολογικά και ερμηνευτικά- η Ωραία Ελένη μιλάει ελληνικά και σκιαγραφεί ανάλαφρα αλλά χωρίς περιστροφές, μια κοινωνία που κάνει ό, τι μπορεί για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την πικρή αλήθεια της καθημερινότητας.

Παίζουν: Μαρισία Παπαλεξίου, Γιάννης Φίλιας, Γιώργος Παπαδάκης, Γιώργος Ματθαιακάκης, Αντώνης Σιγάλας, Μιχάλης Αγγελιδάκης, Στρατής Στηλ, Πηνελόπη Κέφου, Λουκάς Θεοδοσόπουλος / Πιάνο: Χρύσα Γρένδα, Βιολί: Βανέσσα Αθανασίου & Περικλής Τιμπλαλέξης, Τσέλο: Καίτη Πάντζαρη, Φλάουτο: Μαρία Παχνιστή

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Πότε: Παρασκευή 26, Σάββατο 27 Ιανουαρίου | 20:30
Tιμές: Γενική είσοδος: 15€, Μειωμένη τιμή 12€

 

ΕΚΘΕΣΗ

Ανασκαφή στην Αθήνα στην αίθουσα τέχνης ena contemporary

angelopoulos

Η αίθουσα τέχνης ena contemporary/kaplanon galleries σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο, παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση με τίτλο “Ανασκαφή στην Αθήνα”.

Η Αθήνα ως ένα ρευστό και ημιδιαφανές παλίμψηστο μνήμης και προσωπικών προβολών, αναδύεται μέσα από ένα συνεχή διάλογο με το πολιτιστικό, ιστορικό και ψυχικό της απόθεμα. Με αφετηρία θραύσματα από αθηναιογραφικά κείμενα του Νίκου Βατόπουλου, δημοσιευμένα όλα στην εφημερίδα “Η Καθημερινή”, επιχειρείται μία εικαστική προσέγγιση της Αθήνας ως ενός κοινού τόπου βιωμάτων, αναφορών και προσδοκιών.

Τριάντα δύο (32) εικαστικοί δημιουργοί προσεγγίζουν πτυχές της ιδέας της Αθήνας, μέσα από αστικά τοπία, εσωτερικά, πρόσωπα της πόλης και ψευδαισθητικές αναπαραστάσεις, συμβάλλοντας στη συγκρότηση μιας πολυεπίπεδης διαστρωμάτωσης κατανόησης, εφεύρεσης και προσωπικής ερμηνείας της πρωτεύουσας.

 

Πού: ena contemporary/kaplanon galleries (Βαλαωρίτου 9γ´)

Πότε: Παρασκευή 26 Ιανουαρίου | 11.00 - 21.00 & Σάββατο 27 Ιανουαρίου | 11.00 - 16.00
Tιμές: δωρεάν

 

ΘΕΑΤΡΟ

Φθινοπωρινή σονάτα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

578f73a59d32ac57d9adb04926de5946 XL

Το Θέατρο οδού Κεφαλληνίας, περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του τη «Φθινοπωρινή Σονάτα» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν και την παρουσιάζει στο κοινό σε μετάφραση του Ζαννή Ψάλτη, από τις 26 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για ένα έργο, όπου ο Μπέργκμαν στοχάζεται για την αγάπη…Πλάθει δύο χαρακτήρες υποδείγματα. Δύο χαρακτήρες, μάνα και κόρη, που είναι δύο κόσμοι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Η κόρη της οποίας είναι εύκολο να αγαπήσει και δύσκολο να αγαπηθεί και η μάνα της οποίας είναι εύκολο να αγαπηθεί και δύσκολο να αγαπήσει...

Στην παράσταση του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, πρωταγωνιστούν, η Μπέττυ Αρβανίτη (Σαρλότ), η Δέσποινα Κούρτη (Εύα) και ο Δημήτρης Ημελος (Πάστωρ Βικτώρ). Σκηνοθετεί ο Αρης Τρουπάκης.

Που:Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16Α΄, Κυψέλη

Τιμές: Παρασκευή & Κυριακή: 15 ευρώ, φοιτητικό/ανέργων/αμεα 13 ευρώ, 5 ευρώ | Σάββατο: 18 ευρώ, φοιτητικό/ανέργων/αμέα 13 ευρώ, 5 ευρώ
Πότε: Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Iανουαρίου στις 21.00 | Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 20.00

 

ΤΑΙΝΙΑ

1968

69892d05c1a64d2d71a3bc0aec62e4ff XL

Δύο χρόνια μετά από το «Νοτιά» και παρά την αρχική του απόφαση να ξεμπερδεύει με το παρελθόν, ο Τάσος Μπουλμέτης δέχτηκε μια πρόταση από την επίσημη μπασκετική ΑΕΚ στην οποία δεν μπορούσε να πει όχι.

Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ) μεταξύ ΑΕΚ - Σλάβιας Πράγας....

Διαβάστε την κριτική του Κωνσταντίνου Καϊμάκη

Δείτε που παίζεται 

 

 

 

 

 

 

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.