Κακοκαιρία Daniel: Ακόμη δύο νεκρές γυναίκες στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία Daniel: Ακόμη δύο Κακοκαιρία Daniel: Ακόμη δύο

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για περισσότερες ανθρώπινες απώλειες κάτω από τις λάσπες στη Θεσσαλία: Εντόπιστηκαν ακόμη δυο νεκρές γυναίκες.

Συνολικά έξι είναι οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, έπειτα από τον εντοπισμό των σορών δύο γυναικών στην Αστρίτσα Καρδίτσας. 

Ειδικότερα, μια 75χρονη και μια 80χρονη εντοπίστηκαν μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι τους χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους. Και οι δύο μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Δραματική παραμένει, την ίδια ώρα, η κατάσταση στην Καρδίτσα με ολόκληρα χωριά να έχουν βυθιστεί στο νερό και τους κατοίκους να παραμένουν τη διάσωσή τους μέσα από τα λασπόνερα. 

Συγκλονίζει το βίντεο από τον Παλαμά

{https://www.facebook.com/voula.giannis/videos/6473421469412702}

Με πλωτά και εναέρια μέσα απεγκλωβίζονται δεκάδες κάτοικοι, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχείρηση διάσωσης με Super Puma της Πυροσβεστικής. Μέχρι στιγμής, επισήμως αγνοούνται έξι άτομα από την Αγία Τριάδα, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες και για κατοίκους στον Παλαμά που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής.

Στη Θεσσαλία βρίσκονται πλέον και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων κατόπιν διαταγών και οδηγιών του ΓΕΕΘΑ αλλά και η Ζ-ΜΑΚ, η πιο απόρρητη μονάδα κομάντος, ώστε να συνδράμει στις διασώσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Συντονιστικό Λάρισας, ο αριθμός απεγκλωβισμένων με ελικόπτερα ως τώρα είναι 69.

Οι απεγκλωβισμένοι κατευθύνονται σε χώρους παραμονής, ενώ τους προσφέρονται τροφή, νερό, κουβέρτες και ιατρική περίθαλψη.

Η εθνική οδός είναι, αυτή την ώρα, ανοικτή, ενώ από Δευτέρα θα λειτουργήσει το τραινο Αθήνα-Λιανοκλάδι και Θεσσαλονίκη-Λάρισα. Τα σχολικά κτίρια θα αξιολογηθούν εντός του σαββατοκύριακου για να κριθεί αν θα λειτουργήσουν, ενώ στα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας δεν υπάρχει πρόβλημα με ασθενείς.

Προβλήματα ρευματοδοτησης υπάρχουν σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Πηλιο, ενώ έχουν ξεκινήσει οι αυτοψίες σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές. Σημείωνεται πως από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει η πλατφόρμα αποζημιώσεων.

#ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ_DANIEL #ΝΕΚΡΟΙ #ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.