Επίθεση Κούγια στον καθηγητή του ΑΠΘ για την κεταμίνη στη Τζωρτζίνα

Επίθεση Κούγια στον Επίθεση Κούγια στον

Επίθεση του Αλέξη Κούγια στον καθηγητή του ΑΠΘ που εντόπισε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο αίμα της Τζωρτζίνας.

Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκο Ράϊκο, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, στη συνέχιση της δίκης μετά την καλοκαιρινή διακοπή. Ο κος Κούγιας, αναφερόμενος στην έκθεση του κ. Ράϊκου, βάσει της οποίας η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη δολοφονήθηκε από κεταμίνη, έκανε λόγο για «εκτιμήσεις κλόουν» και «χονδροειδέστατη ψευδορκία».

Ο κ. Ράϊκος ανέβηκε σήμερα για δεύτερη φορά στο βήμα του μάρτυρα, προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις του κου Κούγια, καθώς δεν τον είχε εξετάσει την προηγούμενη φορά. Ο μάρτυρας προσκόμισε στο δικαστήριο πέντε έγγραφα που αφορούν στα συμπεράσματα των εργαστηριακών ερευνών, σύμφωνα με τα οποία, στο άτυχο παιδί χορηγήθηκαν οι ουσίες κεταμίνη και μιδαζολάμη.

Ο κ. Κούγιας ζήτησε πολυήμερη διακοπή, προκειμένου να μελετήσει τα έγγραφα αυτά και να ζητήσει την επιστημονική άποψη του τεχνικού συμβούλου, Αριστείδη Τσατσάκη, που η υπεράσπιση έχει ορίσει για θέματα ειδικών ιατρικών γνώσεων.

«Θέλω να τα εξετάσει ο συνεργάτης μας καθηγητής Τσατσάκης. Αμφισβητούμε όσα έχει πει στο δικαστήριο ο κ. Ράικος γιατί ο συνεργάτης μας μας είπε -και θα τα πει και σε εσάς- ότι δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό σε όσα είπε. Μας είπε πως πρόκειται για «εκτιμήσεις κλόουν τοξικολογίας» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα, αποφάσισε ωστόσο τη μετάθεση της εξέτασης του κ. Ράϊκου σε άλλη ημερομηνία, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο για κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον καθηγητή τοξικολογίας, Αριστείδη Τσατσάκη, ο οποίος είναι στη λίστα των μαρτύρων της κατηγορούμενης ως πραγματογνώμονας .

Ο Αλέξης Κούγιας, ακολούθως επανέφερε αιτήματα για εξέταση από το δικαστήριο ειδικών επιστημόνων, ενώ ζητήθηκε και η προσκόμιση του σάκου αναζωογόνησης στο δικαστήριο, ώστε να διαπιστωθεί η ακριβής θέση των φαρμάκων που εμπεριέχονται στο σάκο και χρησιμοποιήθηκαν τα κρίσιμα λεπτά στην Τζωρτζίνα, αλλά και το έγγραφο που βεβαιώνει τις ουσίες που χορηγήθηκαν στο παιδί και αντικαταστάθηκαν.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΚΟΥΓΙΑΣ #ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ #ΑΠΘ #ΚΕΤΑΜΙΝΗ #ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ #ΡΟΥΛΑ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΔΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.