Η ώρα της κρίσης για τον πατέρα Αντώνιο και 7 πρώην εργαζόμενους της Κιβωτού του Κόσμου, ξενικά την Τρίτη η δίκη

Οχτώ άνθρωποι της Κιβωτού κάθονται στο “σκαμνί” για τις απάνθρωπες τιμωρίες, το ξύλο, την καταναγκαστική εργασία σε ανυπεράσπιστα παιδιά που έβρισκαν καταφύγιο στις δομές. Όλες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ιδρυτής της Οργάνωσης.

Στο “σκαμνί” του Θ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αναμένεται να καθίσει την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, ο πατήρ Αντώνιος και ακόμη 7 πρώην εργαζόμενοι των δομών για σωρεία πλημμεληματικών κατηγοριών, αναφορικά με τις φρικτές τιμωρίες που έχουν καταγγείλει ότι δέχονταν δεκάδες πρώην και νυν φιλοξενούμενοι στα σπίτια της ΜΚΟ.

Οι 8 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 10 πλημμεληματικές κατηγορίες για πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν από τον Απρίλιο του 2018, έως τον Αύγουστο του 2022.

Ο πρώην επικεφαλής της Οργάνωσης αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες:

Βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων ευρισκόμενων υπό την προστασία του δράστη Ηθική αυτουργία κατα συρροή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου Ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απλή σωματική βλάβη ανηλίκου Ηθική αυτουργία κατά συρροή σε απειλή σε βάρος ανηλίκου

8 ανήλικοι κατηγορούν τον πατήρ Αντώνιο: Απομόνωση σε “τρώγλες”, βαριά καταναγκαστική εργασία, αναξιοπρεπής διαβίωση

Συνολικά 13 περιπτώσεις βαριάς σωματικής βλάβης με δράστη τον ίδιο τον πατήρ Αντώνιο, αναφέρονται στο βαρύ κατηγορητήριο εναντίον του. Οι καταγγελίες αφορούν σε 8 ανήλικους από δομές στην περιφέρεια και την Αθήνα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

"Στο Διμήνι Βόλου, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο 2019, ο ιδρυτής της Οργάνωσης ενεργώντας από κοινού με διευθυντή και εργαζόμενο της δομής προκάλεσαν σε ανήλικο σωματική εξάντληση επικίνδυνη για την υγεία του και ψυχικό πόνο ικανό να επιφέρει σε αυτόν σοβαρή ψυχική βλάβη που εξομοιώνεται με τη πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, επιβάλλοντας σε αυτόν να εργάζεται καθημερινά επί 8ωρου κάνοντας βαριές χειρωνακτικές εργασίες, να καθαρίζει το έδαφος με τη χρήση χορτοκοπτικού μηχανήματος, να αρμέγει, να ταΐζει τα ζώα και να μεταφέρει τις ακαθαρσίες των ζώων μέσα σε βαριά τσουβάλια”.

Ανάγκαζαν παιδί να πίνει νερό από τουαλέτα

Άλλο παιδί καταγγέλλει τον πατήρ Αντώνιο για απομόνωση σε ακατάλληλο περιβάλλον και εξαναγκασμό να πίνει ακάθαρτο νερό από τις τουαλέτες του παραπήγματος.

"Στο Διμήνι Βόλου, κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριος του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020, ο ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, ενεργώντας από κοινού με υπεύθυνη της δομής επέβαλλε σε ανήλικο παρατεταμένη απομόνωση για περίπου δύο μήνες για λόγους σωφρονισμού, σε σπιτάκι στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος του Διμηνιού, εντός του οποίου ήταν διαρκώς κλειδωμένος και μόνος του. Του πήγαιναν μόνο φαγητό, ενώ τον ανάγκαζαν να πίνει νερό από την τουαλέτα του σπιτιού αυτού, καίτοι το νερό που δεν ήταν πόσιμο και να πλένεται με το νερό αυτό, καίτοι το νερό αυτό ήταν κρύο».

Στη δομή του Κολωνού, παιδί καταγγέλλει από κοινού τον πατήρ Αντώνιο και την υπεύθυνη της δομής ότι το ανάγκαζαν να κάνει βαριές δουλειές με σπασμένο πόδι.

“Τον υποχρέωναν να κάνει εργασίες στην αποθήκη, παρά το γεγονός ότι «είχε σπάσει το πόδι του και φορούσε γύψο και ως εκ τούτου ήταν ανήμπορος να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Άγριο ξύλο με γροθιές, κλωτσιές, πέτρες και σανίδες

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου κατηγορείται όμως ακόμη ότι έδινε εντολή στους εργαζόμενους των δομών για σωματικές επιθέσεις και άγριο ξύλο στους ανήλικους φιλοξενούμενους. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κατηγορητήριο:

“ Στον Άνω Βόλο, στις 7/3/2022, ο ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, έπεισε διευθυντή και εργαζόμενο με πειθώ, φορτικότητα, προτροπές και παραινέσεις να επιτεθούν κατά ανηλίκου που βρισκόταν σε καθεστώς απομόνωσης και να τον χτυπήσουν επανειλημμένα «με γροθιές, κλωτσιές και με σανίδες και πέτρες που κρατούσαν στα χέρια τους, στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στα χέρια, στο στήθος και στην πλάτη του, προκαλώντας του οίδημα στο πρόσωπο, στα μάτια και στα αυτιά του, αιμορραγία στα χείλια και στο αυτί του,κακώσεις στο κεφάλι και μώλωπες και ερυθρότητα στο αριστερό χέρι, στο στήθος και στην πλάτη του. Η σφοδρότητα της επίθεσης, τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν και τα σημεία που χτύπησαν το παιδί μπορούσε να του προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη”.

Σε ακόμη μία περίπτωση, στη δομή της Αθήνας, ο πατήρ Αντώνιος κατηγορείται ότι έδωσε εντολή να επιτεθούν άγρια, με σιδερένιο αντικείμενο σε ανήλικο τρόφιμο.

"Στην Αθήνα, εντός του χρονικού διαστήματος από Ιανουάριο έως Ιούνιο 2022, ο ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, έπεισε διευθυντή και εργαζόμενο να επιτεθούν κατά τεσσάρων ανηλίκων που φιλοξενούνταν στη δομή και να τους χτυπήσουν επανειλημμένα μεγροθιές και κλωτσιές και με ένα σιδερένιο αντικείμενο που κρατούσαν στα χέρια τους, στο πρόσωπο και στο σώμα, προκαλώντας τους μώλωπες και οιδήματα στο πρόσωπο και στα μάτια και αιμορραγία στα πόδια», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

“Θα σε σκοτώσουμε”- “Θα σε στείλω στο νοσοκομείο”

Αναφορικά με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απειλή που αντιμετωπίζει ο πρώην επικεφαλής της Κιβωτού, στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως:

Στον Άνω Βόλο, στις 7/3/2022, με πειθώ, φορτικότητα, προτροπές και παραινέσεις έπεισε διευθυντή και έναν εργαζόμενο να απειλήσουν ανήλικο φιλοξενούμενο, ο οποίος βρισκόταν σε καθεστώς απομόνωσης, με τη φράση “θα σε σκοτώσουμε”, προκαλώντας έτσι σ’ αυτόν τρόμο και ανησυχία» και αντίστοιχα.

“ Στο Διμήνι Βόλου, στις 3/8/2022, με πειθώ, φορτικότητα, προτροπές και παραινέσεις έπεισε εργαζόμενο να απειλήσει ανήλικο με τη φράση “όχι μόνο θα σου σπάσω τα μούτρα, αλλά θα σε στείλω και στο νοσοκομείο”, προκαλώντας έτσι σ’ αυτόν τρόμο και ανησυχία»

Ολοκληρώνεται η ανάκριση για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων- Υπόλογοι και για οικονομικά εγκλήματα.

Στα τέλη του Ιουνίου ο πατήρ Αντώνιος, σε μια μαραθώνια διαδικασία, απολογήθηκε στην ανακρίτρια για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, αναφορικά με τις καταγγελίες δύο ανήλικων αγοριών ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πατέρα Αντώνιο. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

Σε ό, τι αφορά στα οικονομικά της οργάνωσης, τόσο ο πατήρ Αντώνιος, όσο και η πρεσβύτερα, Σταματία Γεωργαντή, ελέγχονται ως ύποπτοι τέλεσης τριών κακουργηματικών πράξεων, της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικος χρήματος. Ήδη, από τον Ιούνιο, έχουν παραδώσει στον εισαγγελέα τα γραπτά υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους και αναμένεται η εισαγγελική απόφαση, για την άσκηση ή μη διώξεων σε βάρος τους.

#ΚΙΒΩΤΟΣ_ΤΟΥ_ΚΟΣΜΟΥ #ΠΑΤΕΡΑΣ_ΑΝΤΩΝΙΟΣ #ΔΙΚΗ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.