Μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία, ποιες περιοχές θα πλήξει

Μήνυμα του 112 για την Μήνυμα του 112 για την

Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε όσους βρίσκονται στην δυτική Ελλάδα.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα,ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες έως αργά το βράδυ στην περιοχή σας 5/8/2022. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα από το 112 σε Ιωάννινα, Άρτα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Αγρίνιο και Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo για τον καιρό, η επέλαση της κακοκαιρίας Petar, θα φέρει ανέμους που θα πνέουν έως 4 μποφόρ στα πελάγη ενώ ο καύσωνας υποχωρεί τα βορειοδυτικά της χώρας όπου και θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν στην υπόλοιπη χώρα.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την Βόρεια Ιταλία προς τα Βαλκάνια θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας από το μεσημέρι του Σαββάτου 05/08.

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, μπαίνει σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας - Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τη διάρκεια την νύχτας προς Κυριακή 06/08 θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Μακεδονία, στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στη Δυτική Πελοπόννησο. 

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τη Μακεδονία, το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Στη συνέχεια, από τις πρωινές και έως τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής 06/08, σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και στα ορεινά ηπειρωτικά.

#ΚΑΙΡΟΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #112 #ΒΡΟΧΕΣ #ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ #ΠΕΡΙΟΧΕΣ #ΕΚΤΑΚΤΟ_ΔΕΛΤΙΟ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.