«Είμαστε κι εμείς Έλληνες, να ζητήσει συγγνώμη ο πρωθυπουργός»: Ξεσπά ο Βασίλης Παϊτέρης

«Είμαστε κι εμείς Έλληνες, «Είμαστε κι εμείς Έλληνες,

«Ψηφίζουμε κι εμείς, θα έρθει η ώρα των εκλογών και θα χρειαστούν τη ψήφο μας», δήλωσε ο Βασίλης Παϊτέρης - απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό - τον οποίο κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη στην οικογένεια του 16χρονου, αλλά και να βάλει τέλος στα περιστατικά αστυνομικής βίας με θύματα Ρομά.

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» ζήτησε από την πολιτεία ο πρόεδρος πανελλήνιας Ένωσης τσιγγάνων, Βασίλης Παϊτέρης, κάνοντας έκκληση παράλληλα να σταματήσει ο ρατσισμός στους Ρομά.

«Είμαστε κι εμείς Έλληνες» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους, λίγο πριν από την κηδεία του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, που σκοτώθηκε από πυροβολισμό αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια καταδίωξης.

«Η κυβέρνηση και η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του 16χρονου εκλιπόντος», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Σταμάτης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, λίγο πριν την κηδεία του ανήλικου.

Ο Γιώργος  Σταμάτης υπογράμμισε ότι «χρέος μας είναι το παιδί που αφήνει πίσω του να αγαπήσει τον κόσμο και όχι να τον μισήσει. Η Πολιτεία θα βοηθήσει την οικογένεια, θα είμαστε εκεί».

Επιπλέον, τόνισε ότι «μαζί με τους Ρομά μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον, κυρίως για τα παιδιά μας». Σε ό,τι αφορά, τέλος, την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα τον 16χρονο, εξήγησε πως είναι απόφαση της δικαιοσύνης και πως πρέπει να γίνει σεβαστή.

 

#ΒΑΣΙΛΗΣ_ΠΑΙΤΕΡΗΣ #ΡΟΜΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ_ΒΙΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.