«Το άτομο είναι νεκρό»: Πολλά τα ερωτήματα για τον 16χρονο που πυροβολήθηκε, «αγνοείται» η ενημέρωση

«Το άτομο είναι νεκρό»: «Το άτομο είναι νεκρό»:

Τις φωνές που θέλουν τον 16χρονο που πυροβολήθηκε από αστυνομικό να είναι νεκρός αυξάνει ο διάλογος του αστυνομικού με το κέντρο επιχειρήσεων, που είδε το φως της δημοσιότητας χτες το βράδυ. Στο τέλος της επικοινωνίας ο αστυνομικός επιβεβαιώνει στο κέντρο επιχειρήσεων πως «Είναι νεκρό το άτομο».

Την ίδια ώρα συνεχή είναι τα επεισόδια σε πολλές περιοχές της χώρας με Ρομά να καίνε κάδους, να πετούν πέτρες. Ζητούν απαντήσεις για την κατάσταση της υγείας του παιδιού που πυροβολήθηκε. Με την σειρά της η ΟΕΓΝΕ με χτεσινή της ανακοίνωση ζητά να βγει ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας τους ενώ, όλο και περισσότερες φωνές ακούγονται περί θανάτου του παιδιού.

Στο ντοκουμέντο, που βγήκε απόψε στη δημοσιότητα, δε γίνεται πουθενά λόγος από την ομάδα ΔΙΑΣ για πυροβολισμούς προς το όχημα.

Από τους αστυνομικούς αναφέρεται ότι, μετά τα δυόμιση λεπτά που διήρκεσε η καταδίωξη, ο οδηγός του οχήματος δε συνεργάζεται και δεν υπακούει στις εντολές τους.

Μάλιστα, στο τέλος της συνομιλίας, ένας αστυνομικός λέει προς το κέντρο της Άμεσης Δράσης ότι ο οδηγός είναι νεκρός.

Αναλυτικά η συνομιλία όπως την παρουσίασε το MEGA:

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;

Αστυνομικός: Ένα άτομο.

Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;

Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο

Γιατί δεν έχει βγει ιατρικό ανακοινωθέν;

Η ΟΕΝΓΕ ζητά την άμεση έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για την υγεία του 16χρονου Ρομά ενώ όπως αναφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, και κοινοποίησε στον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, «η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του εκάστοτε διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς».

Οι γιατροί του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη τη στάση του διοικητή του “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

#ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ #ΝΕΚΡΟΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.