Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τις σφαίρες σε 16χρονο: Άνοιξε η Αθηνών - Κορίνθου, Kλειστοί δρόμοι σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι Συνεχίζονται οι

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου που παρέμενε κλειστή λόγω επεισοδίων με Ρομά στο ύψος των Μεγάρων.

Συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα συμβολικές διαμαρτυρίες Ρομά για τους πυροβολισμούς που έριξε άνδρας της ΕΛΑΣ εις βάρος ανήλικου που δεν πλήρωσε είκοσι ευρώ βενζίνη.

Σύμφωνα με την Τροχαία η εθνική οδός αποδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ενώ παρέμενε κλειστή για περίπου μιάμιση ώρα.

Αργά το απόγευμα ομάδες Ρομά συγκεντρώθηκαν στο σημείο και πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα της εθνικής ενώ έβαλαν και φωτιές.

Σημειώνεται πως αργά το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου 100 Ρομά απέκλεισαν την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας – Αθηνών. Ο αποκλεισμός έχει γίνει στο ύψος του Αριοχωρίου και οι συγκεντρωθέντες έχουν ανάψει φωτιές, ενώ έχουν αναρτήσει πανό.

Μπλόκο επιχείρησε να στήσει, παράλληλα, ομάδα Ρομά, το βράδυ της Τετάρτης, αποκλείοντας προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Βραχνέικων.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων. Επενέβη η αστυνομία και με δυνάμεις της έτρεψε τους Ρομά σε φυγή (σκορπίστηκαν σε χωράφια στη γύρω περιοχή). Για όση ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, η Τροχαία έκανε εκτροπή στην παλαιά εθνική από τα φανάρια της βιομηχανικής περιοχής και μέσω του κόμβου Οβρυάς στην Περιμετρική.

Κλειστή η παλαιά ΕΟ Θεσσαλονίκης - Βέροιας

Σε νέο αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας, προχώρησαν ρομά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του 16χρονου που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ένας μικρός αριθμός ατόμων έχουν στήσει οδοφράγματα, ενώ καίνε λάστιχα.

Ένταση στο Αγρίνιο

Το βράδυ της Τετάρτης αποχώρησαν από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, τα περίπου 50 άτομα τα οποία διαμαρτύρονταν για τον τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από τον πυροβολισμό αστυνομικού, κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Μετά την αποχώρηση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τις φωτιές που είχαν βάλει οι διαμαρτυρόμενοι σε κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, ενώ δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Αγίου Δημητρίου.

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή Αριοχώρι Μεσσηνίας, όπου δεκάδες άτομα απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης και έβαλαν φωτιά σε λάστιχα. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αποχωρήσει από την περιοχή και πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

#ΡΟΜΑ #ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ #ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ #ΑΘΗΝΩΝ_ΚΟΡΙΝΘΟΥ #ΕΘΝΙΚΗ_ΟΔΟΣ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΠΑΤΡΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.