Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: «Να σταματήσουν τα επεισόδια», έκκληση από τον πρόεδρο των Ρομά

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά:

Για τα επεισόδια, που σημειώνονται κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών για τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο 16χρονος από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο πρόεδρος Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας.

Για τα επεισόδια, που σημειώνονται κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών για τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο 16χρονος από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας.

«Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τα πνεύματα σε όλη την χώρα», δήλωσε ο Παναγιώτης Σαμπάνης, κάνοντας έκκληση στους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια.

Ο πρόεδρος Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε τραγικό το περιστατικό με τον 16χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο νεαρός έκανε λάθος που έβαλε 20 ευρώ βενζίνη και έφυγε. Τόνισε, ωστόσο, ότι τόσο ο βενζινοπώλης όσο και οι αστυνομικοί ήξεραν ότι ήταν ένα παιδί 16 χρονών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Παναγιώτης Σαμπάνης σημείωσε ότι ήξεραν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και θα έπρεπε την άλλη ημέρα το πρωί να κινηθούν νομικά. Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υποστηρίζει ότι «όλοι οι αστυνομικοί είναι κακοί».

«Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια»

«Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Ρομά να σταματήσουν τα επεισόδια», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Σαμπάνης, τονίζοντας ότι πρέπει να ηρεμήσουμε όλοι και η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της για το περιστατικό με τον 16χρονο. «Η δικαιοσύνη ας κρίνει αυτή την φορά σωστά», είπε.

Τέλος, αποκάλυψε ότι σήμερα θα γίνει συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ρομά Ελλάδος.

#ΡΟΜΑ #ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #16ΧΡΟΝΟΣ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.