Άνοιξε η Μεσογείων μετά τις φωτιές που έβαλαν οι Ρομά σε κάδους

Άνοιξε η Μεσογείων μετά τις Άνοιξε η Μεσογείων μετά τις

Μικρή ένταση επικράτησε κοντά στον καταυλισμό Ρομά πίσω από το Νομισματοκοπείο το μεσημέρι της Τρίτης (06.12.2022). Άνοιξε η κάθοδος της Μεσογείων που παρέμενε κλειστή μετά τα επεισόδια με φωτιές κάδων στο ύψος του Νομισματοκοπείου.

Την διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα της λεωφόρου Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα και στο ύψος του Νομισματοκοπείου προκάλεσαν νωρίτερα Ρομά που άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και τους έριξαν στον δρόμο.

Η κατάσταση σταδιακά αποκλιμακώθηκε και οι δυο λωρίδες της Μεσογείων παραδόθηκαν εκ νέου στην κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια και οι Ρομά είχαν ανάψει τις φωτιές στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι ενός 16χρονου Ρομά από σφαίρα όπλου αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξής του αφού δεν είχε πληρώσει 20 ευρώ σε βενζινάδικο και αφού επιχείρησε να εμβολίσει μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ.

{https://twitter.com/meneging19/status/1600084454181142529?s=20&t=C1FzSCNJx22P4zSh0Hh6mA}

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 30-40 ατόμων βγήκε από τον καταυλισμό των Ρομά, κοντά στο Νομισματοκοπείο και έβαλε φωτιά σε 2 -3 κάδους απορριμμάτων. Εξαιτίας της έντασης έκλεισε η κάθοδος της λεωφόρου Μεσογείων, από το Χαλάνδρι.

Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, αλλά και δυνάμεις της Αστυνομίας. Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΓΑΔΑ, οι Ρομά επιτέθηκαν στις αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, πετώντας τους πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου συγκεντρώθηκαν συγγενείς του 16χρονου, αλλά και αλληλέγγυοι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

#ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ #ΑΝΟΙΞΕ #ΦΩΤΙΕΣ #ΚΑΔΟΣ #ΡΟΜΑ

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.