Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα: Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας τραυματίας 

Φωτιά σε πλοίο στην Φωτιά σε πλοίο στην

Σε ξενοδοχεία στην Κέρκυρα έχουν μεταφερθεί οι διασωθέντες επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα. Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

 

 

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε 4 ξενοδοχεία μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης τους σε ειδική αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας ενώ 6 άτομα μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ, προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ένας εκ των οποίων βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. 

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Ζερβόπουλο Σπυρίδων, «στους διασωθέντες επιβάτες που μεταφέρθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΟΛΚΕ, παρήχθη περίθαλψη, διατροφή και υγειονομική κάλυψη, ενώ μετά την ταυτοποίησή τους μεταφέρθηκαν, χωρίς μεγάλη καθυστέρηση, στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας».

Δύο άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο πλοίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Βούλγαρος και ένας Τούρκος υπήκοος βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πλοίο μέχρι αυτή την ώρα.

Γίνεται προσπάθεια, μέσω επικοινωνίας με τους εγκλωβισμένους, να φτάσουν τα δύο άτομα στο κατάστρωμα και από εκεί να τους παραλάβει ελικόπτερο Super Puma.

Με ασφάλεια επιβιβάστηκαν 278 άτομα

Η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα, ενώ σύμφωνα με τη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Ο πλοίαρχος του πλοίου με το που ξεκίνησε η φωτιά ζήτησε την άμεση εγκατάλειψή του, ενώ σε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιταλικής Ακτοφυλακής επιβιβάστηκαν με ασφάλεια 278 άτομα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το περιστατικό, έδωσε άμεσα εντολή για πλήρη κινητοποίηση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.