Εικόνες ντροπής στους Παξούς: 94χρονη διακομίζεται στο Κέντρο Υγείας στην καρότσα ενός φορτηγού, τυλιγμένη σε κουβέρτες

Εικόνες ντροπής στους Εικόνες ντροπής στους

Ντροπιαστικές στιγμές έζησε η οικογένεια μιας 94χρονης κατάκοιτης γυναίκας στους Παξούς.

Συγκεκριμένα η 94χρονη χρειάστηκε να νοσηλευθεί στο Κέντρο Υγείας των Παξών και ελλείψει ασθενοφόρου αναγκάστηκαν να την τοποθετήσουν στην καρότσα φορτηγού, τυλιγμένη σε κουβέρτες, προκειμένου να τη διακομίσουν.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, όταν η οικογένεια τηλεφώνησε στο Κέντρο Υγείας για να ζητήσει να στείλουν ασθενοφόρο, ενημερώθηκαν ότι ο μοναδικός οδηγός έλλειπε με αναρρωτική άδεια και, επιπλέον, ότι το ασθενοφόρο ήταν χαλασμένο.

Την θλιβερή κατάσταση του Κέντρου Υγείας δεν έκρυψε ούτε ο Διευθυντής του Μιχάλης Καντάς μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας». Το ασθενοφόρο, όπως είπε, είναι 22 ετών και πριν από δύο χρόνια είχε γίνει γενική επισκευή του, ωστόσο παρουσίασε ηλεκτρολογικό πρόβλημα, ωστόσο στο νησί δεν υπάρχει ηλεκτρολογείο.

Όσον αφορά στο ιατρικό προσωπικό, πρόσθεσε ότι «στο νησί είμαστε δύο γενικοί ιατροί που ασχολούμαστε με όλα και μία παιδίατρος». Ακόμη μία γενική ιατρός είναι σε άδεια μητρότητας. Στο Κέντρο Υγείας, όπως είπε, επικρατεί «ένας πανικός. Όλα τα κάνουμε μόνοι μας».

Η 94χρονη, μεταφέρθηκε τελικά από τους δικούς της στην καρότσα του φορτηγού, στο λιμάνι του νησιού, ώστε να μπορέσει να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.