Προειδοποίηση Αρναούτογλου για κακοκαιρία: «Προσοχή! Θα το γυρίσει σε χιόνι και δυνατό άνεμο» (βίντεο, χάρτης)

Προειδοποίηση Προειδοποίηση

«Καμπανάκι» χτυπάει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για τη νέα κακοκαιρία που θα φέρει χιόνια και ισχυρούς ανέμους, ενώ σε ισχύ βρίσκεται και το έκτακτο δελτίο καιρού. Ποιες περιοχές πρέπει να προσέχουν, και τι καιρό θα κάνει στην Αττική.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε τους κατοίκους στη Δυτική Μακεδονία, καθώς εκεί τα φαινόμενα θα είναι έντονα από απόψε το βράδυ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκης Αρναούτογλου:

«Λίγο προσοχή στη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Καστορια, Κοζάνη, Γρεβενά) καθώς θα το "γυρίσει" σε χιόνι με πολύ δυνατό άνεμο χοντρικά με τα 22:00-23:00 απόψε το βράδυ Δευτέρα 7/2 και μετά. Λεπτομέρειες όσον αφορά στα αναμενόμενα υψόμετρα και τα ύψη χιονιού καθώς και τη διάρκεια των χιονοπτώσεων στη δυτική Μακεδονία και όχι μόνο, στο βίντεο του καιρού της ΕΡΤ3!

Καλή συνέχεια και λίγο προσοχή στους ανέμους την Τρίτη!»

{https://www.youtube.com/watch?v=IUxM_4GUPqs&ab_channel=%CE%95%CE%A1%CE%A4%CE%91.%CE%95.}

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις από τα 400 μέτρα και πάνω, ενώ χρειάζεται προσοχή στους ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε χιονοπτώσεις βροχές και χιόνια πάνω από τα 300 μέτρα χωρίς κάτι αξιόλογο, ενώ από το μεσημέρι θα έχουμε βελτίωση των φαινομένων, αλλά πάντα με ισχυρούς ανέμους. Η θερμοκρασία από 5 έως 9 βαθμούς.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού Τρίτη (08-02-2022)

α) Σε όλη τη χώρα θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 10 μποφόρ.

β) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Εύβοιας. Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εξασθενήσουν γρήγορα και το απόγευμα θα σταματήσουν, ενώ σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

γ) Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα.

Τετάρτη (09-02-2022)

α) Τις πρωινές ώρες θα διατηρηθούν οι θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με ένταση τοπικά τα 9 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, βαθμιαία όμως θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

β) Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές κατά τόπους στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.

LIVE η πορεία της κακοκαιρίας:

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.