ΗΠΑ: Καρέ- καρέ ο θάνατος 22χρονου αφροαμερικανού από αστυνομικούς στη Μινεάπολη (βίντεο)

ΗΠΑ: Καρέ- καρέ ο θάνατος ΗΠΑ: Καρέ- καρέ ο θάνατος

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο της αστυνομίας της Μινεάπολης από το θάνατο του 22χρονου αφροαμερικανού Αμίρ Λοκ. Ο Λοκ σκοτώθηκε όταν ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT)  εισέβαλε στο διαμέρισμά του και άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Λοκ εμφανίζεται να κοιμάται στον καναπέ, όταν ξυπνάει από την έφοδο των αστυνομικών και σπεύδει να πιάσει το όπλο του.

Το βίντεο της εφόδου από κάμερα σώματος που έδωσε στη δημοσιότητας η δημοτική αρχή της Μινεάπολης χθες Πέμπτη το βράδυ, εικονίζει αστυνομικούς να ανοίγουν την πόρτα του διαμερίσματος χρησιμοποιώντας κλειδί, να μπαίνουν, να ανακοινώνουν την παρουσία τους και κατόπιν να διανύουν λίγα βήματα προς το σαλόνι, όπου ο νεαρός άνδρας είναι ξαπλωμένος στον καναπέ, κουκουλωμένος με κουβέρτα. Όταν πάει να πιάσει το πιστόλι του, αστυνομικός τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τρεις φορές.

Σε ανακοίνωσή τους προχθές Τετάρτη, οι αρχές διαβεβαίωσαν πως «σχεδόν εννέα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό τους, οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένοπλο, οπλισμένο με πιστόλι στραμμένο προς την κατεύθυνσή τους».

Μέσα σε «μια στιγμή», αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και «ο ενήλικος άνδρας τραυματίστηκε», συνεχίζει η ανακοίνωση, που διευκρινίζει ότι το θύμα υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο.

Η έφοδος της ομάδας συνδεόταν με υπόθεση στη γειτονική πόλη Σεντ Πολ, στην οποία ωστόσο δεν ήταν αναμεμιγμένος ο Αμίρ Λοκ, σύμφωνα με τη Σταρ Τρίμπιουν, η οποία επικαλέστηκε τρεις ανώνυμες πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Η εφημερίδα αποκάλυψε ακόμη ότι σύμφωνα με τις ραδιοεπικοινωνίες της αστυνομίας πριν από την επίθεση, η ομάδα των ειδικών δυνάμεων εκτελούσε ένταλμα έρευνας από τα λεγόμενα «no-knock», που επιτρέπει δηλαδή στις δυνάμεις επιβολής της τάξης να παραβιάζουν πόρτες χωρίς προηγουμένως να ανακοινώσουν την παρουσία τους.

{https://www.youtube.com/watch?v=yma4WeuaWT4&ab_channel=MNCRIME}

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.