Έφτασε στον εισαγγελέα ο 23χρονος φερόμενος δολοφόνος του Άλκη (βίντεο)

Έφτασε στον εισαγγελέα ο Έφτασε στον εισαγγελέα ο

Στον εισαγγελέα έφτασε πριν από λίγη ώρα ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Συγκεντρωμένα άτομα έξω από τα δικαστήρια τον αποδοκίμασαν.

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας, υπήκοος Αλβανίας, πέρασε την κεντρική είσοδο των Δικαστηρίων στις 9:30 το πρωί, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι.

Κατά την είσοδο του ήταν αμίλητος ενώ προπηλακίστηκε από πολίτες.

Αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 23χρονος ήταν «πρωταγωνιστής» και τον Μάρτιο του 2019 σε επεισόδιο οπαδικής βίας, κοντά στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 19χρονου.

{https://www.youtube.com/watch?v=7uSZK8CMPX4}

Τότε, είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, όπου εκκρεμεί μέχρι στιγμής.

Ο ίδιος όμως υπήρξε πρωταγωνιστής και της περίφημης... μάχης της γέφυρας του Πανθεσσαλικού Σταδίου στον τελικό κυπέλλου, το 2017, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Πρόκειται για τα άγρια επεισόδια που προηγήθηκαν του τελικού Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που διεξήχθη στο Βόλο. Και εκεί έχει καταγραφεί να επιτίθεται με μαχαίρι σε οπαδούς της ΑΕΚ. Γι αυτήν την υπόθεση δεν έχει διωχθεί.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τους υπόλοιπους δράστες της προχθεσινής επίθεσης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 5 ακόμα συνεργούς.

Σκληρός και αμίλητος στάθηκε απέναντι στους αστυνομικούς ο 23χρονος ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και είναι σεσημασμένος για συμμετοχή σε αλλεπάλληλα επεισόδια οπαδικής βίας. Μάλιστα παρά το ότι οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για ομολογία του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open ο 23χρονος αρνείται τα πάντα.

«Τι με φέρατε εδώ;» αλλά και «δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μιλάτε» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 23χρονος.

Κάμερες, μαρτυρίες και περιγραφές

Την ίδια ώρα οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση και σύλληψη και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων, με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού οι δράστες, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων.

{https://www.youtube.com/watch?v=0sV9rO1sidw}

Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας ο 23χρονος ανήκει στον ίδιο, ενώ οι Αρχές προχωρούν και στην ταυτοποίηση κι άλλων ατόμων που πήραν μέρος στην δολοφονία.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθούν αρκετά άτομα ως δράστες της δολοφονίας, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν βαριές οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που εντόπισε, άρα πολλά και τα άτομα που του επιτέθηκαν.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται και για τη σύλληψη των υπόλοιπων δραστών.

Βόμβες Κούγια: «Θα ζητήσω ισόβια»

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των θυμάτων της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι θα ζητήσει ισόβια τους εμπλεκόμενους.

Μιλώντας στο Star, ο κ. Κούγιας τόνισε πως όλοι όσοι συμμετείχαν στην επίθεση κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. «Είναι οκτώ, τουλάχιστον», εξήγησε.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν είναι κατηγορούμενοι για το ίδιο αδίκημα. Δεν έχει σημασία αν με αυτό το αυτοσχέδιο χαντζάρι ο άνθρωπος που συνελήφθη αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη. Όλοι όσοι ήταν εκεί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, με διαφορετικό βαθμό συμμετοχής ο καθένας. Επίσης, όλοι κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος των άλλων δύο νεαρών», συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως «ο νόμος λέει ότι για την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη», και τόνισε πως ενδεχομένως οι κατηγορούμενοι να ζητήσουν το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον έως τα 25 έτη.

«Στο δικαστήριο θα ζητήσουμε τις ανώτερες ποινές. Οι συνθήκες της επίθεσης αυτής είναι εντελώς αναίτιες. Όταν ανοίξουν και τα στόματα των υπολοίπων θα βρούμε την αλήθεια. Αν κάποιος ακινητοποίησε τον Άλκη, και αυτός με ισόβια τιμωρείται. Όπως επίσης και εκείνοι που τον χτύπησαν στο κεφάλι, καθώς υπήρχαν θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις», είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.