Άνοιξε η πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Άνοιξε η πρώτη διαθήκη του Άνοιξε η πρώτη διαθήκη του

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρώτη από τις τρεις διαθήκες του Άκη Τσοχαντζόπουλου, η οποία κινείται σε δύο άξονες, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Νίκος Αλεξανδρής.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή, στον πρώτο άξονα παρατηρείται η προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου να εξηγήσει τον λόγο που τον οδήγησε στην απόφαση να αποκληρώσει στενούς συγγενείς του.

Από κει και πέρα, ο δεύτερος άξονας της διαθήκης αναφέρεται στη σύσταση ενός ιδρύματος το οποίο να περιλαμβάνει το ιστορικό του αρχείο και την επιθυμία του εκλιπόντος να επιστραφεί μέρος του αρχείου του το οποίο κατέχουν άλλοι.

«Δεν είναι μόνο η κλοπή του υλικού, του αρχείου ή των προσωπικών του αντικειμένων. Καταμαρτυρούνται αρκετά πράγματα στα άτομα αυτά», ανέφερε ο δικηγόρος για όσους είδαν τους εαυτούς τους να μένουν «εκτός» της διαθήκης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Να θυμίσω απόσπασμα δηλώσεών του ότι βρίσκεται στη ζωή χάρη στις προσπάθειες της συζύγου και του παιδιού του. Όλοι αυτοί οι λόγοι τον οδήγησαν στο να αποκλείσει άτομα, ακόμα και από το πιο στενό του περιβάλλον», σημειώνει ο κ. Αλεξανδρής.

Παράλληλα, «εκτιμάται ότι οι διαθήκες συμπληρώνουν η μία την άλλη και ιδιαίτερα, η τρίτη διαθήκη φαίνεται να είναι καταλυτική, καθώς αφορά πράγματα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ανακάλυψε μετά την αποφυλάκισή του και εικάζεται ότι θα έχει στοιχεία για τις θυρίδες που έχουν βρεθεί».

Ο κ. Αλεξανδρής, στη συνέχεια σημείωσε ότι «το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν μπορεί να δημευθεί από το κράτος. Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορούν να δημευτούν, για παράδειγμα το αρχείο του. Οι επιστολές και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέσα είνα αντικείμενα που θα αποτελέσουν το υλικό για τη σύσταση του ιδρύματος και είναι ανυπολόγιστης αξίας.

«Θα δούμε πράγματα μέσα στο αρχείο του τα οποία δεν θα πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν, είναι αντικείμενα που μπορούν να κληρονομηθούν», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.