«Βόμβα» Βατόπουλου: «Ποτέ μη λες ποτέ για lockdown»

«Βόμβα» Βατόπουλου: «Ποτέ «Βόμβα» Βατόπουλου: «Ποτέ

Για το πώς θα περάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με την «απειλή» της μετάλλαξης Όμικρον μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος δεν απέκλεισε το lockdown.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, μιλώντας στο MEGA, είπε πως ελπίζει ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα από πέρυσι, όμως «υπάρχει η Όμικρον η οποία προκαλεί προβληματισμούς».

Το μήνυμα του καθηγητή είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες, να γίνει ένα self test πριν το ρεβεγιόν και να φορούν τις μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός.

Αναφορικά με την τρίτη δόση, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος δήλωσε πως χρειάζεται για να είναι κανείς προστατευμένος από τη μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι δύο δόσεις του εμβολίου παρέχουν προστασία από 30 έως 50%.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως το σενάριο για rapid test πριν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή: «Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών».

Εξάλλου, στο Mega μίλησε και ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να περάσουμε τις γιορτές στην «οικογενειακή φούσκα» μας και να εμβολιαστούμε.

Και οι δύο συμφώνησαν πως η χώρα μας διανύει το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν πολλές μολύνσεις και πολλοί συμπτωματικοί ασθενείς. 

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι καθηγητές δήλωσαν πως μεταδίδεται ταχύτατα και δεν είναι γνωστό ακόμα πότε θα επικρατήσει στην Ελλάδα, την ώρα που έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα αυτής της μετάλλαξης. Ο κ. Γουργουλιάνης πρόσθεσε πως τα στοιχεία δείχνουν πως η Όμικρον προκαλεί επαναμολύνσεις.

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown: « Είναι μία ερώτηση που τίθεται εδώ και πολύ καιρό. Γίνεται μία προσπάθεια να μη φτάσουμε σε τέτοιου είδους μέτρα. Έχουμε πει ‘ποτέ μη λες ποτέ’».

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.