Εικόνες κατακλυσμού από την κακοκαιρία, βγήκε η θάλασσα στο δρόμο σε Πάτρα και Λήμνο, υδροστρόβιλος «σήκωσε» την Πρέβεζα (βίντεο)

Εικόνες κατακλυσμού από Εικόνες κατακλυσμού από

Καταστροφικό είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας που χτυπά τις τελευταίες ώρες καθώς αρκετές περιοχές της Ελλάδας έχουν πλημμυρίσει και υπάρχουν εικόνες κατακλυσμού.

Η νύχτα ήταν εφιαλτική καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το βράδυ της Δευτέρας (29/11) και οι έντονες βροχοπτώσεις, έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στον παραλιακό δρόμο Πατρών - Πύργου, η θάλασσα έχει βγει κυριολεκτικά στη στεριά και έχει πλημμυρίσει τα πάντα. Σύμφωνα με το pelop.gr, απροσπέλαστος είναι ο δρόμος κατά μήκος όλης της παραλίας. Η θάλασσα ενώθηκε με τις αυλές των σπιτιών και των καταστημάτων.

Οι δυνατοί άνεμοι και το κύμα έβγαλαν πέτρες και χαλίκια από τη θάλασσα τα οποία έχουν «πνίξει» τον δρόμο. Σχεδόν όλη η παραλιακή της πόλης έχει υποστεί ζημιές αφού και σε Παραλία, Ιτιές και Πλαζ έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και πτώσεις δέντρων με την πυροσβεστική και τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας του Δήμου να επιχειρούν αδιαλείπτως

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων, στον παραλιακό δρόμο του Ρίου χθες το βράδυ, εργαζόμενοι του Δήμου, απεγκλώβισαν ζευγάρι από αυτοκίνητο, που είχε παγιδευτεί από τα νερά και κινδύνεψε να πνιγεί.

Πνίγηκε και η Λήμνος

Η κακοκαιρία επηρέασε, μεταξύ άλλων, και τη Λήμνο, καθώς η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι της Μύρινας και κάλυψε τους δρόμους. Οι ισχυροί άνεμοι ανέβασαν τη στάθμη του νερού και έτσι η θάλασσα κάλυψε τους δρόμους γύρω από το λιμάνι. Η κυκλοφορία το πρωί της Τρίτης γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του limnosreport.gr, ο δρόμος στο παλαιό λιμάνι της Μύρινας μπροστά από το Δημαρχείο έχει βυθιστεί στην κυριολεξία κάτω από το νερό και πνέουν ακόμη άνεμοι, οι οποίοι θα εξασθενήσουν το απόγευμα, σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις.

Υδροστρόβιλος στην Πρέβεζα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι της Καστροσυκιάς Πρέβεζας το πρωί της Δευτέρας (29/11), με τις καιρικές συνθήκες να «χτυπούν» ανελέητα την περιοχή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onprevezanews, το πρωί της Δευτέρας τεράστιος υδροστρόβιλος δημιουργήθηκε και στο πέρασμά του «σήκωσε» ότι βρήκε μπροστά του.

Τεράστιες ζημιές υπέστησαν τοπικές παραθαλάσσιες επιχειρήσεις και σπίτια από το πέρασμα του υδροστρόβιλου, με τους ιδιοκτήτες να μιλούν για εικόνες βιβλικής καταστροφής.

kastrosykia katastrofes 1 1140x570

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.