Μόνο στα λόγια τα μέτρα στις εκκλησίες: Χωρίς ελέγχους η είσοδος των πιστών (βίντεο)

Μόνο στα λόγια τα μέτρα Μόνο στα λόγια τα μέτρα

Ανεφάρμοστα αποδεικνύονται από την πρώτη κιόλας ημέρα το μέτρα για την είσοδο τον ανεμβολιαστων πιστών στις εκκλησίες αφού δεν γίνεται κανένας έλεγχος από κανέναν ούτε καν στην Μητρόπολη Αθηνών.

Χθες η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε ότι «η συμμόρφωση των πιστών προς την κοινή υπουργική απόφαση δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από το εργατικό ή εθελοντικό προσωπικό των Ναών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες εξουσίες». Τα Dnews, επισκέφθηκαν σήμερα τον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας, το Ι.Ν. Αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι και το Ι.Ν Αγίου Νικολαου στην Νεάπολη όπου το προσωπικό ακολουθούσε τις οδηγίες της Αρχιεπισκοπής. Δηλαδή όλοι εισερχόταν ανεμπόδιστα και παρέμεναν στον ιερό χώρο για όσο ήθελαν. Όπως αναφέρουν εκκλησιαστικοί παράγοντες τα σοβαρά προβλήματα τα ανακύψουν στις μεγάλες τελετές, τις κηδείες, τα μνημόσυνα και τους γάμους, όπου εκεί ο κόσμος είναι αδύνατον να έλεγχοι για το εάν διαθέτει ή όχι το οποιοδήποτε πιστοποιητικό.

Πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την προσδοκία ότι τα μέτρα θα αποδώσουν και στην εκκλησία, δηλώνοντας πως «οι θρησκευτικοί χώροι δεν μπορούν αποτελούν εξαίρεση».

{https://www.youtube.com/watch?v=6EejQTc8vCo}

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί που μοιραία θα κληθούν να αναλάβουν το βάρος κρατούν αποστάσεις λέγοντας γενικώς ότι θα κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους. Συγκεκριμένα ο προεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Γ. Καλλιακμάνης δήλωσε ότι η αστυνομία θα παρεμβαίνει και μετά από καταγγελίες και πριν ή κατά την έξοδο των πολιτών από την εκκλησία, υπογραμμίζοντας ότι στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, δεν μπορεί να παρέμβει καμία αρχή.

Σχετικά με τα μέτρα στους χώρους λατρείας και τις θρησκευτικές τελετές σύμφωνα με το ΦΕΚ υπενθυμίζεται ότι:

«Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων (π.χ. γάμοι, βαφτίσεις), κηδειών (και των σχετικών με αυτές θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων) και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, καθώς και η προσέλευση προσώπων για κατ’ ιδίαν προσευχή σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών, συναγωγών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.