Το πρώτο απρόοπτο της 28η Οκτωβρίου: «Κόλλησε» το κανόνι για τις τιμητικές βολές στον Λυκαβηττό (βίντεο)

Το πρώτο απρόοπτο της 28η Το πρώτο απρόοπτο της 28η

Οι «πυροβολητές» του Ελληνικού Στρατού βρέθηκαν στον Λυκαβηττό, για να ρίξουν 21 κανονιές - Άργησαν λίγο, αλλά τα κατάφεραν!

Ένα μικρό τεχνικό πρό΄βλημα - ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου - δημιουργήθηκε με το κανόνι του Στρατού Ξηράς, το οποίο είθισται να ρίχνει 21 κανονιές από τον Λυκαβηττό ακριβώς στην ανατολή του ηλίου ανήμερα των εθνικών επετείων.

Το σενάριο, ωστόσο, δεν εξελίχθηκε και πολύ καλά, καθώς το κανόνι... κόλλησε και δεν κατέστη δυνατό να γίνει έγκαιρα το τελετουργικό.

Οι κανονιοβολισμοί έπρεπε να πέσουν στις 7:46 (σ.σ.: ανατολή του ηλίου), αλλά η ρίψη των άσφαιρων βλημάτων έγινε λίγα λεπτά αργότερα.

Σημειώνεται πως παράδοση που θέλει να ακούγονται 21 κανονιοβολισμοί στις εθνικές επετείους προέρχεται από το αγγλικό ναυτικό.

Συγκεκριμένα τα κανόνια των πλοίων πριν μπουν σε ειρηνικό λιμάνι ή σε αγγλικό λιμάνι έπρεπε να αδειάσουν. Με τα εφτά κανόνια που μπορούσαν να ρίξουν τρία βλήματα, προκύπτουν και οι 21 κανονιοβολισμοί!

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.