Μίκης Θεοδωράκης: «Ο Νίκος Κουρής δεν αναφέρεται στις διαθήκες ως γιος του» λέει ο δικηγόρος της Μαργαρίτας

Μίκης Θεοδωράκης: «Ο Νίκος Μίκης Θεοδωράκης: «Ο Νίκος

«Ο Νίκος Κουρής δεν αναφέρεται ως γιος του Μίκη Θεοδωράκη» λέει ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη. Πέντε διαθήκες είχε υπογράψει ο καλλιτέχνης.

Λίγο μετά την αποκάλυψη για τις πέντε διαθήκες που είχε συντάξει ο Μίκης Θεοδωράκης πριν τον θάνατό του, ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κ. Βασίλης Παναγιωτακόπουλος μίλησε στον Alpha.

«Δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα και αντίγραφα θα έχουμε την Παρασκευή. Η πρώτη διαθήκη είναι από το 2011, ενώ η τελευταία συντάχθηκε λίγο πριν τον θάνατό του», δηλώνει ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος.

Παράλληλα, μιλά για τις διαθήκες που έχουν συνταχθεί από τον μεγάλο καλλιτέχνη, ενώ απαντά και για την υπόθεση του τεστ DNA που ζητά ο Νίκος Κουρής από τη Μαργαρίτα.

«Στις διαθήκες, ο Μίκης Θεοδωράκης λαμβάνει πρόνοια για το έργο του που ήθελε να μείνει ζωντανό. Ήταν μία αγωνία, μία ανησυχία όχι πραγματική γιατί το έργο του είναι ζωντανό, είναι οικουμενικό... ενδιαφερόταν για τη διάδοση του έργου του», δήλωσε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, ο οποίος υποστήριξε ότι με το άνοιγμα της διαθήκης δε θα υπάρξει καμία έκπληξη.

Σε ερώτηση για το αν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα παραστεί στο γραφείο του εντεταλμένου γενετιστή κ. Φιτσιάλου για το τεστ DNA, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξήγησε: «Δεν ξέρω ποιές είναι οι ανησυχίες του κ. Κουρή. Το στηρίζει σε ένα επαίσχυντο κείμενο των χαφιέδων της χούντας που παρουσίασε στο δικαστήριο. Ένα παιδί του Μίκη δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Θα παραστεί αν της το επιτρέψουν οι δυσκολίες της, γιατί ασχολείται και είναι αφιερωμένη στο έργο του κ. Θεοδωράκη».

Ο δικηγόρος της Μαργαρίτας τόνισε ότι ο κ. Κουρής δεν αναφέρεται στη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκης ως γιος του.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει πέντε διαθήκες. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Alpha, ο Μίκης Θεοδωράκης πριν από το 2015 ήθελε να έχει ξεκαθαρίσει τα πράγματα και έτσι είχε ξεκινήσει να γράφει τις διαθήκες του, όμως συνέβησαν κάποια γεγονότα που τον οδήγησαν στο να αλλάζει τις τελευταίες αποφάσεις του.

Μένει να αποσαφηνιστεί ποια διαθήκη θα κηρυχθεί ως κύρια, καθώς ο ειρηνοδίκης θα πρέπει να ελέγξει τη γνησιότητα της υπογραφής και την ημερομηνία.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.