Εύοσμος: Άφησε τον γιο της στο νηπιαγωγείο και την πήρε η ΕΛΑΣ ότι τον βρήκαν στον δρόμο (βίντεο)

Εύοσμος: Άφησε τον γιο της Εύοσμος: Άφησε τον γιο της

Άφησε τον 4χρονο γιο της στο νηπιαγωγείο και την πήρε η Αστυνομία, μία ώρα αργότερα, να την ενημερώσει ότι βρέθηκε να τριγυρνά στον δρόμο - Τι δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας

Μητέρα άφησε τον τετράχρονο γιο της στο 24ο νηπιαγωγείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς κάνει κάθε μέρα, ωστόσο το παιδί, που διέφυγε της προσοχής των εκπαιδευτικών, βρέθηκε να περιπλανιέται μόνο του στον δρόμο.

To περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή (17/9), ενώ το παιδί - που βρήκε ανοιχτή και αφύλακτη την πόρτα του νηπιαγωγείου - βρήκε τελικά μια περιστατική και το παρέδωσε στην αστυνομία.

«Δεν κατάλαβαν καν ότι έλειπε»

«Δεν μπορώ να μην κατηγορήσω για το γεγονός ότι χάθηκε το παιδί μου», ανέφερε η μητέρα του 4χρονου. «Και ότι με πήρε η αστυνομία τηλέφωνο ότι βρήκανε το παιδί μου, ενώ εγώ ξέρω ότι το έχω αφήσει στο σχολείο του» σημείωσε.

«Δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Η εκπαιδευτικός τα είχε μέσα, βγήκε κάποια στιγμή μια άλλη εκπαιδευτικός, άνοιξε την πόρτα και δεν την ξανάκλεισε», υποστήριξε, από την πλευρά της, η Αγγελική Ζανίκου, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Δήμου Κορδελίου Ευόσμου.

Η μητέρα του 4χρονου αγοριού, ωστόσο, επισήμανε πως οι δάσκαλοι άργησαν πολύ να καταλάβουν ότι ο γιος της έλειπε από την τάξη:

«Ό,τι και να έγινε, χάθηκε το παιδί μου. Αυτό έχω να πω μοναχά. Δεν είναι καμία δικαιολογία αν μπήκε κάποιος, αν βγήκε κάποιος. Η πόρτα ανοιχτή ήταν, παιδιά. Απ’ ό,τι εγώ έχω μάθει, δεν το κατάλαβαν καν ότι έλειπε. Όταν πήγε η αστυνομία εκεί πέρα, εκείνη την ώρα βγήκε η κυρία έξω. Οπότε πόση ώρα έλειπε και δεν τον πήραν χαμπάρι», τόνισε.

Τι δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου

Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, Βούλα Σεραΐδου, αυτό που ζητούν τώρα οι συγγενείς του παιδιού είναι να διερευνηθεί προς πάσα κατεύθυνση το περαστικό και να βρεθούν οι υπεύθυνοι, αλλά και να διασφαλιστεί πώς δεν θα επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό αμέλειας, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα μικρών παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Open η κα. Σεραΐδου, το παιδί πέρασε δύο αφύλακτα σημεία - όπου οι πόρτες θα έπρεπε να είναι κλειδωμένες - ενώ πέρασε από πολλούς δρόμους πριν το εντοπίσει μια γυναίκα να κυκλοφορεί ασυνόδευτο.

 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.